Съдийската комисия се разграничи от Асоциацията на съдиите

7 Dni Sport04.11.2022
Лудогорец - ЦСКА, Браян Морено, Георги Кабаков

Поредните драми в родния футбол продължават. Съдийската комисия към БФС се разграничи от днешното становище на Асоциацията на футболните съдии относно наказаните арбитри. От СК обясниха решението си за временното спиране на правата на петима съдии и зададоха въпрос към Асоциацията.

„Съдийската комисия към БФС категорично се разграничава от днешното становище на Асоциацията на футболните съдии. СК взема ВСИЧКИ СВОИ РЕШЕНИЯ самостоятелно и без вмешателство на когото и да било в работата й.

В конкретния случай бе направен анализ на представянето на съдиите по изискване на президента на БФС, а на базата на този анализ СК взе решение за временно спиране на правата на петима съдии.

Държим да подчертаем, че Асоциацията на футболните съдии е нелегитимна организация, непризната нито от ММС, нито от БФС. Тя е създадена само и единствено да събира членски внос без изричното съгласие на реферите и да организира наградни церемонии веднъж годишно. В миналото неведнъж съдии са понасяли санкции за незадоволително представяне, но същата Асоциация не се е застъпвала за тях. Любопитно ни е чии засегнати интереси са предизвикали подобна реакция…“, пише в становището на Съдийската комисия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ