Уелтън доближава плачевната статистика на Франсис Нар

7 Dni Sport04.11.2022
Левски - Ботев Пловдив, Уелтън

Преди няколко години в Левски се подвизаваше ганайското крило – Франсис Нар, което определено беше едно от най-големите трансферни разочарования в историята на „сините“.

Лошото е, че Уелтън, който в първите си няколко месеца на „Герена“ даде заявка за нещо голямо, вече има сходни показатели с африканеца, пишат от „Тема спорт“.

Двамата са горе-долу еднакви на ръст, но нямат нищо общо с физика, взривна сила, скорост, пъргавина. Нар се мотаеше като муха без глава най-често на фланга, липсваше му и силен удар. Като качества Уелтън го превъзхожда много, но…ефективността му вече е точно такава, каквато Франсис имаше в първия полусезон със „синята“ фланелка. Тогава той бе на терена в 15 шампионатни двубоя, престоя на терена 1246 минути и вкара 1 гол – при домакинския успех с 3:1 над Пири на 13-ти март 2016 година.

Уелтън има до момента 15 двубоя, играел само 2 минути по-малко и също се е разписвал веднъж – при 2:0 над ЦСКА. Не е направил нито една асистенция.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ