Григор Димитров приключи

7 Dni Sport03.11.2022
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист на всички времена Григор Димитров и моментен световен №28 е повод за много спорове в социалните мрежи. Днес той завърши сезона си след загуба от №1 в света Карлос Алкарас в два сета.

Сезонът на Дими не може да бъде определен за слаб, но в никакъв случай не бе и след това е сигурно. Статистиката го потвърждава сериозно с честността на числата. Момчето ни е записало 24 победи, но е допуснало и 21 загуби. Титли не е спечелил. Към сметката си е добавил над 1,4 млн. долара само от наградни фондове.

На двойки пък е №227 в световната ранглиста. Има 5 победи и 5 загуби през годината и е спечелим малко над 50 хил. долара от наградни фондове на турнири за тандеми.

Подробната статистика сочи, че Григор Димитров през 2022-ра година е направи 254 директни точки от сервис, допуснал е 137 двойни грешки. Процентът му на вкаран първи сервис е 63%, когато пък вкара първи сервис печели 75% от точките. На втори сервис печели 51%. от точките. Спечелил е 83% от сервис геймовете си.

Тотала сочи, че е спечелил 66% от точките, когато сервира и 51% от точките, когато посреща. Феновете се надяват нашето момче да има много по-силна нова кампания, която го очаква.

Григор Димитров наскоро обяви, че обмисля да започне подготовката си по-рано, за да има повече време за подготовка и да атакува в пълна готовност новата кампания надявайки се на по-добри резултати, знаменити победи и титли.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ