Гордей се България, щастлива новина сполетя надеждата ни за „Ф1“ – Никола Цолов, върнаха му ги

7 Dni Sport03.11.2022
Никола Цолов,

Никола Цолов завърши трети в първото и вторите в останалите две състезания от предпоследния уикенд за сезона в испанската Формула 4, който се проведе в Навара между на 1 и 2 октомври.

По този начин той си гарантира предсрочно титлата в шампионата, а неговият отбор Кампос.

След края на уикенда обаче бе обявено, че всички коли на испанския тим са дисквалифицирани от двете съботни състезания, което запази битката за титлата отворена, но не и тази при пилотите, където Цолов си остана шампион. Естествено от Кампос обжалваха това решение на стюардите, които във вчерашния ден обявиха, че този протест е уважен и така върнаха всички подиуми и точки на пилотите на Кампос, както и титлата при отборите.

Причината за първоначалната дисквалификация бе, че механиците на тима бяха направили модификации по страничните въздушни кутии, за да попречат на боклуци да влизат в тях. Мнението на комисарите обаче бе, че тази промяна не отговаря на правилника и се налага дисквалификация, въпреки че от нея реално не се печели никакво представяне. Подобни промени са разрешени в шампионати като Формула 2 и Формула 3.

Сезон 2022 в испанската Формула 4 завършава следващия уикенд с трите състезания на пистата „Каталуния“ край Барселона. Както и всяка една надпревара от началото на годината, те ще могат да бъдат наблюдавани в ефира на телевизия b1b.box.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ