Елитните футболни съдии недоволни от Виктор Кашай

7 Dni Sport03.11.2022
Пресконференция, Виктор Кашай

Със случващото се през последните месеци шефът на Съдийската комисия към БФС – Виктор Кашай, определено си намери много противници сред футболните клубове у нас. Мнозина ръководители зоват за неговото отстраняване, а други нескрито говорят и за извънреден Конгрес и избирането дори на нов президент на футболната ни федерация.

Колегите от „Топспорт“ съобщават, че недоволство от Кашай вече има и сред част от елитните ни съдии. Мнозина от тях не са очаровани от работата си с унгареца, която по-скоро дава негативен оттенък на тяхното представяне.

Самият Кашай пък не спестявал нищо на родните рефери, като дори на последната съдийска конференция преди няколко седмици, въпросният напуснал онлайн сбирката силно разочарован от нивото на арбитрите през последните кръгове.

Непотвърдени слухове сочат, че Кашай може да бъде отстранен от поста си през зимата. Една от причините е високото му месечно възнаграждение. Стигне ли се до предсрочна раздяла обаче, унгарецът ще получи солидна неустойка.

Преди няколко дни Виктор Кашай за първи път изгледа мач на живо от футболния ни елит. Това беше срещата между Ботев (Враца) и Берое, където главен съдия беше Ивайло Стоянов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ