Левски не успя да преплува „морето“, „сините“ с 5-ти мач без победа

7 Dni Sport02.11.2022
Черно море - Левски, Зе Гомеш

Черно море и Левски си разделиха по точка в отложен мач от 4-ия кръг на efbet Лига.

В оспорван и напрегнат мач, изпълнен с много остри единоборства, нито един от двата отбора не успя да предприеме инициативата и да създаде някаква по-сериозна опасност пред вратите на Георги Георгиев и Пламен Андреев. Футболистите разчитаха повече на статичните положения, но и от тях не се стигна до нещо особено.

Така Левски продължава да се намира на шестото място в класирането на първенството с актив от 28 точки, с 1 по-малко именно от отбора на Черно море, който е на пета позиция.

Двубоят започна равностойно, като нито един от двата тима не можеше да задържи топката в свое притежание за по-дълго време. Наставниците на двата тима пък видимо се надиграваха тактически.

В следващите минути футболистите на двата отбора така и не успяваха да се „излъжат“ и единствените по-напечени ситуации бяха при изпълнения от статични положения. Те обаче така и не доведоха до директен обстрел към някоя от двете врати.

В 32-рата минута Роналдо изведе Уелтън с глава. Бразилецът нахлу в наказателното поле на съперника и стреля, но Виктор Попов успя да се намеси и да блокира удара.

В 41-вата минута Георги Миланов центрира към далечния край на наказателното поле, където обаче Георги Георгиев излезе и се намеси. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

В началото на втората част Уелтън се възползва от грешка в защитата на Черно море. Той открадна топката и преодоля излезлия напред Георги Георгиев, но си затвори прекалено много ъгъла. Все пак Уелтън съумя да стреля по земя, но топката опъна мрежата от външната страна на вратата.

Последваха дълги минути, в които единоборствата в средата на терена преобладаваха, а опасностите пред вратите на Георги Георгиев и Пламен Андреев тотално липсваха.

Към средата на първото полувреме Илиан Илиев направи почти всичките си смени в опит да промени играта по крилата. Това частично даде резултат в 73-ата минута, когато Мазир Сула бе изведен с хубаво подаване. Пламен Андреев обаче напусна наказателното поле, за да избие кълбото, преди футболистът на домакините да е стигнал до него.

В 87-ата минута топката стигна до Георги Миланов който от границата на наказателното поле отправи силен изстрел. Кълбото обаче профуча покрай дясната греда на Георгиев.

Автор: Донислав Донев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ