ЦСКА пренаписа историята

7 Dni Sport01.11.2022
Локомотив Пловдив - ЦСКА, Лазар Туфегджич

ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 като гост и по този начин записа пета поредна победа в първенството и четвърта поредна като гост.

За първи път в своята богата на успехи история, „армейците“ постигат 4 поредни победи, при 4 поредни визити извън столицата.

Преди успеха с 1:0 в Пловдив, „червените“ прегазиха Арда с 3:1 в Кърджали, спечелиха срещу Ботев (Пд) с 1:0 и се наложиха над Ботев (Враца) с 4:0.

Всички такива поредици, в които са влизали „червените“, са били все в далечното минало, когато първенството не е имало стриктно наредена програма и кръговете са били разбъркани – нещо, което няма как да се случи в днешни времена, освен ако няма отложени мачове.

Най-дългата възможна серия от гостувания, без да има отложени мачове, е от 3 срещи и „късата клечка“ винаги изтегля отборът под №1 при тегленето на жребия. Тази година тя се падна на Локомотив (Сф).

Столичните „железничари“ се намират точно в неприятната си серия и вече гостуваха на Арда(2:2) и Черно море(2:1). Сега им предстои третото поредно гостуване, което ще е именно срещу 31-кратния шампион на България.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ