Сашо Томаш: Накарахме първия в класирането да се защитава, но резултатът е неприятен

7 Dni Sport01.11.2022
Локомотив Пловдив - ЦСКА, Александър Томаш

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш сподели мнението си след силния мач на „смърфовете“, който обаче завърши със загуба с 0:1 от ЦСКА.

„Искам да поздравя феновете на двата отбора и да се поклоня пред нашата публика. Мисля, че това е най-силният ни мач откакто аз съм треньор на отбора. Влязохме неуверени и ЦСКА ни отбеляза гол от нищото. Мисля, че всеки един даде максимума от себе си. Можем повече, но това е пътят. Трябва да се развиваме, да не надскачаме етапи. На терена се видя, че бяхме по-подготвени и накарахме отбора, който е първи в класирането да се защитава, но резултатът е неприятен за нас“, започна Томаш.

„Когато изпревариш етапите няма как да се задържиш. Надявам се, че в България най-накрая хората, от които зависи, трябва да знаят, че един отбор трябва да се изгражда, а не да се работи само за резултата. Това е пътят и начинът. Виждам наведени глави, което ми показва много неща. Разликата за четири дни – какво играхме в Благоевград и какво днес. Не се притеснявам от тази загуба. Там взехме точка с безобразна игра, а днес загубихме със страхотна игра“, добави треньорът на Локо Пд.

„Създаваме доста положения, но друг е въпросът. По-дълга скамейка, качество – тези неща струват пари- Не се притеснявам, че сме изпуснали. Важното е, че създаваме. Имаме индивидуална грешка при гола, която трябва да бъде поправена. Грешките са, за да се учим от тях. Това е пътят и начина и трябва да продължаваме“, каза още той.

„Може би ще звучи странно, но всички ще искат да победим Лудогорец. Днес, ако тези възможности бяхме успели да ги реализираме, щяхме да направим голяма крачка. Сега е важно да отърсим играчите от емоцията.“

„Мисля, че тук има химия между отбор и публика, независимо кои са футболистите и отбора. Трябва да продължават да вървят заедно. Знам, че публиката в момента изпреварва и отбора, и клуба. Аз имам картбланш от страна на ръководството, не са ми казали още тази година Локомотив да стане шампион, да искаме го, но не са ми опрели пистолета в главата. Едно дете първо да се зачене трябва доста време, да се роди още 9 месеца, после докато проходи“, завърши Томаш.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ