Саша Илич с рекорд в ЦСКА

7 Dni Sport31.10.2022
Арда Кърджали - ЦСКА, Саша Илич

ЦСКА е лидер в класирането на efbet Лигата с 37 точки и уверено трупа актив не само в домакинските си мачове, но и като гост. Събраните до момента точки са рекорд за „армейците“ след 15 изиграни мача от завръщането на тима в родния футболен елит през 2016 г.

Три са показателите, с които отборът на Саша Илич превъзхожда тези на неговите предшественици начело на „червените“ – по спечелени точки (37), постигнати победи (12) и най-голям брой различни голмайстори (13).

Преди това рекордът за най-много спечелени точки в първите 15 кръга от 2016 година насам се държеше от Нестор Ел Маестро, което през сезон 2018/19 имаше 35. Година по-рано, при Стамен Белчев, ЦСКА беше спечелил 34 т.

При Ел Маестро „армейците“ имаха 11 победи в първите си 15 мача през сезона. При Стамен Белчев те бяха 10, колкото и в началото на миналия сезон, когато отборът беше воден първо от Любослав Пенев, а след това и от Стойчо Младенов.

Предишният рекорд за най-много различни голмайстори в първите 15 мача беше от сезон 2020/21. Тогава 12 различни футболисти се бяха разписали в първите 15 кръга, в които ЦСКА беше последователно воден от Стамен Белчев, Даниел Моралес и Бруно Акрапович.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ