ЦСКА срещу „прокобата“ на „Лаута“

7 Dni Sport31.10.2022
Стадион "Локомотив Пловдив", Лаута

По принцип думата „прокоба“ стана актуална у нас за отбор в синьо, но изглежда на място и за „червените“ от ЦСКА, когато стане въпрос за гостуване на Локомотив в Пловдив. Именно такова дерби се задава утре. ЦСКА вече заличи неприятната тенденция да няма успех срещу Арда в Кърджали за първенство, след като победи с 3:1. Сега ще трябва да бори още по-голяма „прокоба“ – на „Лаута“.

„Смърфовете“ са втори най-добри домакини срещу 31-кратния шампион на България след Лудогорец в последните години. Статистиката за ЦСКА е стряскаща. „Червените“ спечелиха 1 от последните си 5 гостувания на Локо от шампионата и загубиха останалите 4.

„Черно-белите“ са в серия от 3 поредни победи срещу ЦСКА у дома – два пъти с по 2:0 и веднъж с 2:1. Другият им успех отново е без допуснат гол – 1:0. Освен това, от общо 26 победи за „смърфовете“ срещу „армейците“, 24 са в Пловдив.

Статистиката не е водеща във футбола, а моментната форма. Футболистите на Саша Илич до момента са без грешка в тежката серия от гостувания, а сега се задава може би най-тежкото. Локо пък ще е барометър в борбата за първото място между ЦСКА и Лудогорец, защото сега приема „червените“, а в другия понеделник разградчани.

Ще сложи ли край ЦСКА и на „прокобата“ „Лаута“, остава да разберем.

ПОСЛЕДНИТЕ 5 МАЧА МЕЖДУ ЛОКО И ЦСКА В ПЛОВДИВ ЗА ПЪРВЕНСТВО:

Локо – ЦСКА 2:0

Локо – ЦСКА 2:0

Локо – ЦСКА 2:1

Локо – ЦСКА 1:2

Локо – ЦСКА 1:0

Общо: 5 мача, 4 победи за Локо, една за ЦСКА, голова разлика 8:3 за Локо.

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ