180 минути ще решат бъдещето на Левски. Мъри има решение.

7 Dni Sport31.10.2022
Левски, Станимир Стоилов

Отборът на Левски под ръководството на Станимир Стоилов се намира в неочаквана от феновете криза.

Следващите два мача се очертават решаващи за сезона на тима. Отборът на Станимир Стоилов първо гостува на “Черно море” в сряда в отложена среща от 4-ия кръг на Първа лига. 4 дни по-късно “сините” играят край морето и с другия варненски тим “Спартак”.

По тази причина “Левски” ще изкара цяла седмица във Варна. “Сините” ще проведат минилагер, тъй като няма смисъл играчите да се натоварват само с пътувания през няколко дни.

Ако не вземе максимума от възможни точки – 6, “Левски” ще изостане доста от местата, даващи право на участие в Европа през следващата година – цел, за която отборът се бори.

Към момента “сините” са 6-и в първенството. Играчите на Мъри са 10 точки зад лидера ЦСКА. “Левски” обаче има и мач по-малко от “червените”. При загуба на точки във Варна, столичани ще останат без шансове за титлата. Лидерите в колоната печелят двубоите си, докато “сините” буксуват яко в последно време – 4 мача без победа.

Положенията се пропускат едно след друго. “Сините” имат само 2 вкарани гола във въпросните 4 срещи.

Такава криза за последно отборът от “Герена” има в първите няколко мача на Мъри при завръщането му.

Между 13-ия и 16-ия кръг през миналата година “Левски” отбеляза само един гол в 4 срещи.

Стоилов ще има сериозни проблеми преди визитата на “Черно море”. Аут от състава е опорният полузащитник Андриан Краев. Халфът е наказан, след като си изкара 5-и жълт картон през сезона в събота.

Ивелин Попов и Илиан Стефанов също няма да играят срещу “моряците”. Двамата офанзивни футболисти имат травми и няма да бъдат възстановени до сряда. Героят от купата на България получи контузия в двубоя с ЦСКА 1948 и бе заменен още преди почивката.

Под въпрос до последно ще е Филип Кръстев. Националът има проблеми с кръста.

“Според мен това е малшанс и с времето всичко ще се оправи. Хората не спират да ни подкрепят, благодарим им. Обещавам им, че още следващия мач ще се опитаме да ги зарадваме с положителен резултат. Отиваме във Варна за шест точки”, каза след нулевото реми на “Герена” с ЦСКА 1948 вратарят и капитан на “сините” Пламен Андреев.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ