„Когато Гриша Ганчев уговаря мачове знаят всички, има премии дори за перачки и чистачки“.

7 Dni Sport29.10.2022
Гриша Ганчев,

Бившият играч на Литекс и ръководител на ЦСКА – Драголюб Симонович отново се включи с интересен коментар. Този път той бе насочен към Иван Тепавичаров, който е колега журналист.

Тепавичаров написа коментар на последната му публикация, а Симонович му отговори по следния начин.

Публикуваме без редакторска намеса:

„Г-н Тепавичаров, спечелването на Купата на България през 2016-та година е най-красивата история в българския футбол, на която съм бил свидетел, а в България съм от 1997-ма година. Единственото, с което мога да я сравня е титлата на Лестър през онази луда година. Реално погледното през тази година имаше и много късмет за ЦСКА с жребия. Единствената голяма изненада бяха двете победи на полуфиналите срещу Берое, но това бяха и двата най-добри мача на ЦСКА през тази гидуба. Финала с Монтана беше мач между два равностойни отбор и ЦСКА изигра финала доста по-слабо от двамата 1/2 финала. Без да омаловажавам заслужите на играчите и треньорите, в основата на победата във финала са феновете, атмосферата и еуфорията на 40 000 души на „Васил Левски“. Реално погледното финала беше равностоен мач с един гол от статично положение. И ако трябва да се съмняваме в нещо през 2015-2016 г. в турнира за Купата на „България“, т това е изключително съмнителната загуба на Лудогорец от тима от „Втора лига“ – Локомотив Горна Оряховица. И то в годината, в която Лудогорец става шампион с 15-20 точки повече от Левски. Това съмнително поражение на Лудогорец и ранното отпадане на Левски за Купата създадоха шанс за нещо невероятно, ЦСКА да спечели Купата от третото ниво на футбола. Г-н Тепавичаров, а ако Ви интересува дали Ганчев някоя е уреждал мачове, той самия го е признавал многократно.

Абсурдно е, но дори когато уреждаше мачове, го правече „честно“. За разлика от днешните „хващачи“, които го правят с половин отбор, с централни защитници или вратари и разделят и разбиват отбора, тогава на мачовете на Ганчев всички знаеха как ще завърши мача. 22 футболисти, двама треньори, съдии, всичко хора по трибуните, а и чистачките на стадиона и жените, които работиха в пералните, всички те получаваха премии… Г-н Тепавичаров, предполагам, че вашия интерес към подобни „дейности“ на Ганчев е следствие от факта, че той се е занимавал с това в период, когато е има за противник вашия любим отбор, цялото „синьо“ правителство на Иван Коставо и безкрайните ресурси на „М-тел“. Отново ще кача, че Ганчев е много далече от безгрешен човек, но въпреки многобройните разногласия, „фризерите“ и дебелите флумастер, една от основните причини да уважавам Ганчев е, че той не се предаде през 1998 и 1999 година, когатоо цялата държава атакува него, клуба му и целия бизнес. И ако не се предаде тогава, днес са ми смешни обвиненията, че е подарил финала за Купата на Левски, заради коректните му лични отношение със Сираков. Нарочно не казвам приятелски отношениея между двамата, все пак бяха свидетел на различна йерархия… Г-н Тепавичаров, само Ви моля да не използвате думи, като „намазани филии“, които не подхождат на сериозен журналист, дори и бивш… А ако сте с някой „мазали филиии“, докато сте работили като журналист, то със сигурност не е било с мен…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ