Никола Илиев – старши: Внукът ми има дар от Господ

7 Dni Sport29.10.2022
Никола Илиев,

Родният талант №1 Никола Илиев направи фурор в Италия, след като заби 4 гола в младежката формация на тима в Шампионската лига при победата с 4:2 над Виктория Пилзен. Това спечели място на Никола в първия тим на Интер.

„Мач Телеграф“ се свърза с Никола Илиев – старши, дядото на играча, който реално го е отгледал и помогнал много за развитието му.

„С бабата сме много щастливи. Често се чуваме с него. Никола е много добро момче и в Италия мисли само за футбол. Други неща не го вълнуват. Той има дар от Господ и няма да го пропилее, сигурен съм. Този дар се забелязва още докато беше дете и тичаше из улиците и терените в Русенско. Гледахме пряко мача на Интер с Виктория, в който внук ми вкара 4 гола, по някаква арабска телевизия“, каза Никола Илиев – старши, който си припомни, че лятото е карал внук си да кара колело по нанагорнище, за да заякнат краката му.

Агентът на футболиста Калоян Иванов говори за довереника си пред сайта „interlive.it“

„Отношенията между Илиев и треньор Киву са топ. Чухме се с Никола след четирите му гола. Той има голям глад за попадения, но вече е забравил, че ги е вкарал. Чака следващия мач с надеждата, че ще се справи много добре и ще помогне на тима си по всякакъв начин“, добави Калоян Иванов.

„Никола се чувства добре на всяка позиция. Той се подобри много в тактическо отношение. Каквото и да поиска треньорът от него, той ще го направи. Много интелигентен футболист е“, добави агентът.

„Никола говори с Индзаги редовно и понякога тренира с първия отбор. Що се отнася до това дали ще пробие в първия тим, мисля, че Интер трябва да дава повече шансове на младите си таланти. Не ги викат в състава, само когато някой е контузен. И по-големи отбори от Интер го правят. Не са малко футболистите от Примаверата, които трябва да имат повече минути в първия отбор на Интер“, завърши агентът Калоян Иванов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ