Вердер се върна на победния път, Груев отново бе титуляр

7 Dni Sport29.10.2022
Вердер Бремен, Илия Груев

След две поредни загуби Вердер се върна към успехите в Бундеслигата, след като надви Херта Берлин с 1:0 в двубой от 12-ия кръг на германското първенство. Българският национал Илия Груев остана на терена до 83-ата минута, а единственото попадение в срещата бе дело на Никлас Фюлкруг.

„Бременските музиканти“ се намират на шесто място във временното класиране с 18 точки. Херта е 13-и с 11 точки.

Първото по-интересно събитие в двубоя дойде във втората минута, когато Марко Рихтер стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата.

След това Вердер взе инициативата в свои ръце. В шестата минута центриране на Романо Шмид бе изчестено от защитата на гостите, а две мениту след това Кристенсен отрази изстрел на Антони Юнг.

В 26-ата минута Никлас Фюлкруг даде добър пас на Марвин Дукш, който се освободи от защитник на Херта, но ударът му попадна в напречната греда.

В 31-ата минута Груев с прецизен пас разсече защитата на Херта и подаде към Фюлкруг, който обаче бе спрян от стража на гостите.

В началото на втората част Херта можеше да поведе в резултата, но ударът на Суат Сердар мина на сантиметри покрай вратата.

В 83-ата минута Илия Груев бе заменен от Йенс Стаге.

Две минути след това Фюлкруг все пак намери целта. Германецът вкара красив гол с глава след центриране на Антони Юнг.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ