ЦСКА ще защитава върха си във визата на Арда в Кърджали

7 Dni Sport28.10.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Юрген Матей

Арда и ЦСКА се изправят един срещу друг в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Кърджали е от 18:30 ч. и ще бъде ръководен от Георги Давидов.

„Червените“ влизат в срещата като лидери в класирането и се надяват да запазят първото място и след днешния сблъсък. Задачата пред тима, воден от Саша Илич, обаче не изглежда никак лесна, тъй като ЦСКА ще срещне отбор, който няма загуба в шампионата от близо два месеца.

Последното поражение на Арда датира от началото на септември, когато футболистите на Александър Тунчев отстъпиха на Левски с 0:2. В следващите 6 мача кърджалийци не допуснаха загуба – 5 равенства и един успех.

Столичани също се намират в добра серия, след като спечелиха две последователни гостувания – срещу Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца). „Червените“ отбелязаха 9 гола в последните си 3 двубоя в елита.

ЦСКА няма победа над този съперник, що се отнася до срещите в Кърджали. Трите изиграни мача досега между двата отбора на „Арена Арда“ са завършили при равен резултат. През миналия сезон гостите се спасиха от загуба с гол в добавеното време.

Старши треньорът на домакините няма да може да разчита на контузения Жуниор Палмарес, както и на Иван Тилев, който получи червен картон срещу Локо (София) преди седмица.

Извън сметките на Саша Илич пък остават Асен Дончев и Дауда Бамба, които лекуват травми. Добрата новина в лагера на „червените“ е завръщането на Амос Юга, който изтърпя своето наказание и отново ще намери място в състава.

Очаква се сръбският наставник отново да заложи на схема с трима в защита, както направи в последните срещи. Това донесе нужните резултати, така че най-вероятно днес тактическата постройка няма да бъде променена.

Арда Кърджали – ЦСКА

Вероятни състави:

Арда Кърджали: Господинов, Лозев, Сако, Петков, Георгиев, Желев, Котев, Ковачев, Иванов, Коконов, Ндиайе

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Петров, Гарсес Юга, Лидсет, Вион, Кареасо, Морено, Шагоян

Съдия: Георги Давидов
Стадион: „Арена Арда“, Кърджали
Начало: 18:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ