Стамен Белчев: Да истина е, информацията Ви е реална

7 Dni Sport27.10.2022
стамен белчев

Старши-треньорът на ЦСКА II – Стамен Белчев говори пред колегите от „Тема Спорт“ преди гостуването на армейците на Арда и след двете убедителни победи на водения от него дублиращ тим срещу Септември Симитли (3:0) и Рилски Спортист (4:0).

С думите си той потвърди, че е истина това, че ЦСКА се справя много добре от началото на сезона и даде, да се разбере, че няма нищо вярно в думите, че се крои шапка на Саша Илич и замяна с него.

Г-н Белчев, дублиращият отбор на ЦСКА нареди три победи в 4 мача в Трета лига. Виждате ли вече израстване в тима и доволен ли сте от представянето на младите футболисти в тези срещи?

– Да, доволен съм от представянето на отбора, особено в последните два двубоя. Вече споделих забележките си относно подхода ни в мача с Левски на „Герена“. Има прогрес в състава и правим стъпка по стъпка в правилната посока. Със сигурност се вижда израстване в отбора, а и в отделните футболисти, но, от друга страна, аз съм убеден, че тепърва има накъде да работим и да напредваме. Винаги ще бъда критичен към своите футболисти, защото знам, че все още представянето им е много далеч от максимума на възможностите и потенциала им. Надявам се с времето всеки от тях да докаже думите ми на терена.

Може ли тимът ви да погледне към челото на класирането след серията добри резултати?

– При нас единствената цел е да се развиват младите играчи. Колкото се може по-бързо да се сблъскат с мъжкия футбол и да преодоляват тази разлика, която за съжаление в България е доста голяма. Не гоним в никакъв случай класиране, а целим растеж на състезателите. Всеки мач е отделен за себе си и се стараем да се представяме на максимално високо ниво всяка седмица.

В доста от срещите от началото на сезона Йоан Бауренски изведе тима с капитанската лента. Във вторник той навърши 21 години…

– Според правилника на БФС в нашия отбор имат право да играят футболисти под 21 години, така че вече няма да можем да използваме Йоан. Но от гледна точка и на останалите млади футболисти това е добър начин, по който може да се допринесе за тяхното развитие. Така те могат да поддържат добър ритъм, когато не попадат в сметките на Саша Илич, и в игрова обстановка да изчакват своя шанс в първия отбор.

Може ли Бауренски, който през миналия сезон бе част от елитния Ботев Враца, но в последните седмици игра в Трета лига, да се пребори за място в първия отбор на ЦСКА?

– Всичко това зависи от него и от треньора Саша Илич. Доволен съм от неговото представяне в мачовете на дубъла, в които взе участие, но вече за ролята му в първия отбор не мога да коментирам нищо. Това зависи от неговата работа и вижданията на наставника.

Предстои двубой между Арда и ЦСКА. В последните години водихте и двата отбора по два пъти. Какви са очакванията би за сблъсъка?

– Не искам да давам мнение по този въпрос по простата причина, че в момента съм начело на ЦСКА II. Не съм в кухнята на Арда, далеч съм от процесите в този отбор, а това, което мога да кажа за ЦСКА, е, че имат треньорски щаб, който до момента се справя страхотно, отборът се развива много добре.

Има ли шансове ЦСКА най-после да се пребори за шампионската титла?

– Ако отборът продължи с това постоянство, което има в резултатите, а вече постепенно и в представянето, смятам, че най-накрая ще се случат нещата, които желае цяла червена България толкова дълго време. ЦСКА се развива страхотно и се надявам този сезон най-накрая да бъдат зарадвани феновете.

В състава на Литекс във Втора лига играят четирима футболисти, които тренираха с дублиращия отбор през лятото – Анте Матич, Морено Вушкович, Кингсли Бучи и Сулиман Абдулганию. Какви са наблюденията ви върху тях?

– При нас тези футболисти оставиха много добри впечатления. И четиримата са млади и перспективни състезатели и се надявам бързо да успеят да свикнат и да се утвърдят и в мъжкия футбол.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ