Григор Димитров срещу световния №8 Андрей Рубльов във Виена

7 Dni Sport27.10.2022
Григор Димитров,

№1 ракета на България Григор Димитров излиза днес срещу световния №8 Андрей Рубльов в мач от осминафиналите на силния тенис турнир от сериите ATP 500 във Виена. Двамата ще открият програмата на Централния корт, която стартира не преди 15:00 часа наше време.

Григор Димитров започна успешно участието си на Erste Bank Open с бърза побеза с 6:3, 6:4 над квалификанта от Бразилия Тиаго Монтейро, докато руският тенисист нямаше проблеми срещу аржентинеца Диего Шварцман, давайки му само пет гейма – 6:4, 6:1.

Това ще бъде шести епизод от съперничеството им, като Рубльов има леко предимство от 3-2 победи, но е в серия от два поредни успеха. Последният сблъсък между тях бе средата на март, когато на четвъртфиналите на „Мастърс“ турнира в Индиън Уелс руснакът се наложи в два сета (7:5, 6:2).

Победите на Димитров са от 2018 година – на 1/16-финалите на Откритото първенство на Австралия с 3-1 сета и в Ротердам с 2-0 сета.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ