Дани Димов за дербито: Феновете направиха празник, ядосвам се за отсъжданията на трети лица

7 Dni Sport26.10.2022
Черно море - Левски, Станислав Костов, Даниел Димов

Капитанът на Черно море Даниел Димов може да се завърне не терена през пролетта. За това загатна в интервю за Дарик радио и dsport самият той. Димов съжалява, че неговият тим не е успял да спечели дербито, въпреки възможностите и се ядосва за отсъжданията на трети лица. Той говори и за предстоящите две домакинства срещу Локо Сф и Левски.

Дани, един въпрос, който често ти е задаван в последните месеци – кога ще се върнеш на терена?

– Отново ме намирате във възстановителния център. В последно време това ми е редовно място. Хубавата новина е, че има подобрение. Всички се надяваме през втория полусезон, дай Боже, да имам късмета и да съм на линия вече.

Значи има индикации да проведеш пълноценна подготовка и през пролетта вече да играеш?

– Аз и сега провеждам тренировки, извършвам доста физическа дейност, но не пълноценна. Такива са прогнозите на професорката, която ме оперира и на останалите, които се грижат за възстановителния ми процес, но всичко е божа работа. Организъм е, всеки човек е различен. Ние като футболисти и аз в частност, трябва по-бързо да се възстановяваме, но времето ще покаже.

Това ли е контузията в кариерата ти, която те оставя най-дълго извън игра?

– Мисля, че да. По-лошото е, че има неизвестност около нея, кога ще се възстановя точно. Във всяка една друга контузия, дори и при колеги, които са имали по-тежки травми, има яснота. Знае се какъв период е възстановяването. Нервната система се възстановява най-бавно в човешкия организъм – по половин милиметър на ден. Затова повече време ще ми отнеме самото възстановяване. Аз вярвам, че ще се възстановя, защото виждам, че има напредък. Ще се получат нещата.

4 дни след дербито как видя ти този мач на стадион „Спартак” от трибуните?

– Още не ми се е възстановил гласа. Само, като се сетя и се ядосвам. Определено феновете направиха празник. Жалко е, че не успяхме да победим. Имахме своите шансове и ситуации. Ядосвам се и за някои отсъждания на трети лица. Вече всичко е минало. Гледаме към следващите мачове напред и чакаме другия мач, който ще бъде вкъщи с тях.

Следващото предизвикателство пред Черно море е мачът с Локомотив Сф. Впечатлението ти от столичните железничари?

– Набраха скорост и спечелиха мачове срещу водещи отбори в нашето първенство. Този двубой няма да има нищо общо с онзи от първия кръг. Мачът ще бъде доста тежък, но се явява и доста важен. Имаме гъст цикъл-тежка програма срещу силни съперници. В мачовете вкъщи със сигурност трябва да подхождаме максимално концентрирани, за да спечелим.

Следващата сряда е отложеният мач с Левски. Какви са очакванията ти за този двубой на „Тича” и кои са силните страни на „сините” според теб?

– Хубаво е да гледаме мач за мач. Наблюдаваме ги всички отбори в първенството. Всеки един си има своите силни и слаби страни. Знаете проблемът при тях какъв е. Видим е за всички. Сега имат малко по-колебливи резултати. Няма лесни мачове. Срещу тях са ставали толкова здрави битки във Варна. Дано имаме късмет да направим една добра серия в мачовете.

Може ли Морето да постигне нещо голямо този сезон?

– Всички вярваме и се надяваме. През последните години все нещо не ни достига. Надявам се сега да успеем да постигнем участие в евротурнирите. Няма да е лесно, виждате, че отборите са почти изравнени, на доста гъсто разстояние са един от друг. С вяра, себераздаване, колектив, дух , надяваме се да постигнем тази цел.

Автор: Добри Атанасов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ