Домусчиев и сие гледат към Копа Либертадорес. Само един мач може да донесе 6-цифрена финансова инжекция.

7 Dni Sport26.10.2022
Нощта на шампионите, Кирил Домусчиев

В Лудогорец всички усилия са съсредоточени към мача срещу Бетис, който ще се играе в четвъртък. Стадион „Хюфеварма Арена“ бе разпродаден, а българският шампион ще се опита да спечели двубоя срещу испанците и по този начин може да погледне и към първото място в групата.

Ден след двубоя срещу Бетис обаче, ръководството на клуба ще насочи поглед и към финала за Копа Либертадорес, който може да донесе в касата на клуба 6-цифрена сума в евро, съобщават колегите от „Дспорт“.

Един срещу друг в мача за трофея ще се изправят отборите на Фламенго и Атлетико Паранензе. В Лудогорец пък ще стискат палци за победа на Атлетико Паранензе, като при успех това ще донесе финансова инжекция и за Лудогорец.

Причината е договора между българския шампион и бразилския гранд при трансфера на Алекс Сантана. Преди няколко месеца футболистът се върна в родината си точно в разгара на квалификациите за Шампионската лига. Лудогорец сключи изгодна сделка, в която влиза и допълнителен бонус при спечелване на Копа Либертадорес, който е шесцифрена сума в евро.

Сантана се превърна в основен играч на Паранензе, като дори отбеляза гол в полуфиналите. Той се разписа във вратата на Палмейрес в първата среща, когато Атлетико спечели с 1:0. Вторият мач завърши с драматичното 2:2 и Паранензе отиде на финал.

Алекс Сантана изигра 13 мача за Атлетико Паранензе, в които реализира 2 гола.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Лудогорец


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ