Лудогорец разпродаде „Хювефарма арена“ за Бетис, австриец ще надува свирката

7 Dni Sport25.10.2022
Реал Бетис - Лудогорец, Антон Недялков, Рик Джонатан, Густаво Нонато

Лудогорец съобщи официално, че билетите за мача от група „С“ на Лига Европа срещу Реал Бетис, който ще се играе в четвъртък (27 откомври) от 19:45 ч. на стадион „Хювефарма Арена“, са продадени.

По тази причина разградчани преустановяват продажбата на входни талони за сблъсъка.

Междувременно стана ясно, че УЕФА изпраща австриеца Харалд Лехнер да ръководи срещата от турнира „Лига Европа“ между Лудогорец и Бетис в четвъртък.

Двубоят е с начален час 19:45 часа на 27-и октомври и може да даде сериозна преднина на българския шампион в борбата му за класиране във фазата на елиминациите. Преди мача Бетис е начело в група С с 10 точки, разградчани са със 7, а Рома има 4.

40-годишният Лехнер е съдия на ФИФА от 2010-а година, а в момента е в първа категория. Преди близо една година – през декември 2021-а, УЕФА го покани на семинар за арбитри, които оглежда за промотиране в Елитната група. На същия семинар той беше рамо до рамо с българските топ-арбитри Георги Кабаков и Християна Гутева.

Той има във визитката си един мач и на българския национален отбор – 1:1 срещу Канада в контролна среща, когато селекционер е Любослав Пенев. Шест пъти е избиран за Съдия номер 1 на годината в Австрия, а понякога ръководи топ-мачовете от първенството на Швейцария, включително и дербито Йънг Бойс – Базел.

Хората, които ще помагат на Лехнер ще бъдат Андреас Хайденрайх и Максимилиан Колбич. Четвърти съдия е Маркус Хаметер, всички те негови сънародници от Австрия. За срещата обаче арбитрите на ВАР (видеосистема в помощ на съдиите) са германци – Сьорен Щоркс и Кристиан Гителман.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ