Гриша Ганчев изпрати дясната си ръка в Унгария. Постави му мисия: Действай, човече

7 Dni Sport25.10.2022
Гриша Ганчев,

Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов е прекарал една седмица в Будапеща, където се е запознал отблизо със стадиона на Ференцварош „Групама Арена“, пише „Тема Спорт“.

Както е известно, за реконструкцията на „Българска армия“ ще бъде използван именно моделът на съоръжението в унгарската столица, което бе открито през 2014 година и е с капацитет от 23 000 зрители. То е консултирано и управлявано от компанията SportFive, с която „червените“ подписаха договор през юни тази година.

„Със стадиона в Будапеща успяхме да докажем, че този модел на частно финансиране и управление е успешен. Неслучайно използваме натрупания там опит, защото отчитаме сходството между икономиките на двата града и приликите в двете държави, както и очакваните препятствия пред реализирането на проекта“, коментираха от SportFive тогава.

„Продължаваме да работим по проект, сходен с този на стадиона на Ференцварош, но с нужните подобрения. Нашето съоръжение ще бъде по-модерно и по-красиво, тъй като нашият строеж идва десетилетие след техния. Работим с най-големите английски и германски компании, които ще са с нас до момента, в който от министерството и „Сердика Спортни имоти“ одобрят нашия проект“, пък заяви адвокатът на клуба Станислав Трендафилов.

ЦСКА има срок до 1 март догодина да изготви цялостен инвестиционен проект, въз основа на който да бъде издадено валидно разрешение за строеж на новото съоръжение. Всичко това ще струва на „червените“ 6 милиона лева.

„За стадиона всичко върви по план. В най-скоро време ще се представи идеен проект“, обяви Филип Филипов преди седмица по време на откриването на новия магазин на ЦСКА. Той символично отключи феншопа, като подчерта, че е временен до изграждането на новия стадион.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ