Дани Моралес преди ЦСКА: Статистиката е, за да се нарушава

7 Dni Sport22.10.2022
Черно море - Ботев Враца, Даниел Моралес

Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес сподели своите очаквания от двубоя срещу ЦСКА, който предстои в неделя.

„Очаквам от нашия отбор да влезе в мача с добро поведение и отношение. Това изискваме от отбора всеки мач. Когато играеш срещу по-големи и по-специални отбори напрежението е още по-голямо, адреналинът е по-голям. Какво очаквам? Да се раздават, да уважават емблемата и да докажат, че може да играем по-добър футбол от този, който показахме до момента“, каза треньорът.

„Винаги казвам, че когато си във футбола, няма как да играеш без напрежение. Някой футболист да каже, че влиза без напрежение и адреналин? Напрежението е до началото на мача. След това трябва да го контролираш. Когато имаш напрежение, адреналин, малко страх… това всичко е от футбола, това е човешко. Не можеш да избягаш. Не мисля, че е проблем за играчите. Ако искаш да играеш на по-високо ниво трябва да преодолееш това напрежение. Трябва да се доказваш на терена като отбор, след това като индивидуалност. Един ден може да имаш късмет да играеш на по-високо ниво“, заяви още той.

Моралес отговори на въпрос дали отборът е стигнал до нивото, което той иска. „Ще цитирам думи на Стамен Белчев. Далеч сме от стила, който искаме. Защото стилът и моделът на игра са две коренно различни неща. Едното е как искаш да играе – дали по-агресивно, дали по-пасивно. Другото е модела – базиран на всички компоненти на играта. Мисля, че в началото успях да приложа това, което имам като идея. Има неща, които се подобриха, но има и много неща, които трябва да сработваме. Отборът е по-стабилен. В последните мачове не вкарахме голове, но създадохме ситуации. Проблемът е, че когато създаваш, трябва и да вкарваш. Футболът е интересен, защото е хубава игра – в атака, в защита и трябва да си подготвен за всичко“, заяви треньорът.

Той коментира и факта, че от 17 поредни мача Ботев Враца няма спечелена точка срещу ЦСКА , а последното равенство датира от 2011 година. „Статистиката е направена, за да се нарушава. ЦСКА е стабилен отбор, на първо място. Отбор, който притежава доста добри качества и индивидуалности. Имах възможността да работя в този голям клуб.“

„Миналата година срещу Левски и не бяхме печелили във Враца, успяхме. Сега нещата са коренно различни. Възможно е, когато се раздаваме, когато играем като отбор, винаги е възможно. Няма невъзможни неща“, допълни той.

„Какво искам да кажа на публиката? Искам да ги поздравя, защото от първия престой досега, съм имал подкрепа от тях. Отборът е имал подкрепа. От сектор А, от другия сектор, винаги имаме подкрепа. Това е начинът да помагат на отбора. Разбира се, че имат право и да критикуват. Отборът има нужда от всеки от тях. Когато влизат на терена трябва да се изправиш срещу добри отбори и публиката е голям плюс. Надявам се да дойдат, да видят един добър футбол, който ще представим и да имаме положителен резултат“, завърши той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ