Гордей се България, Севда, Светлана, Венелина и Станимира успяха на Европейското, домакините са в амок

7 Dni Sport22.10.2022
Севда Асенова,

Три българки се класираха за финалите на европейското по бокс.

Севда Асенова, Светлана Каменова и Венелина Поптолева ще спорят за златните медали на шампионата. Състезанието се провежда в Будва, Черна гора, пишат колегите от „24 часа“.

В категория до 52 килограма Поптолева проведе страхотно сблъсъка с коравата финландка Ема Йокиахо. Венелина изигра много силно срещата, не се дръпна назад и не трепна пред на моменти нечистите действия на противничката си, за да вземе крайния успех с 5:0 съдийски гласа.

За златото в събота Поптолова ще се изправи срещу много опитната Тетяна Коб от Украйна.

Каменова надви Олга Пападату от Гърция в категория до 57 килограма. В опит да спечели първата си титла Светлана ще срещне в събота третата от Игрите в Токио Ирма Теста от Италия.

Асенова (кат. 48 кг) победи ирландката Шанън Суийни с 5:0. Утре в спора за златото българката ще се изправи срещу Роберта Бонати.

Станимира Петрова пък спечели бронзов медал на Европейското първенство по бокс в Будва, Черна гора. Една от водещите ни националки отстъпи в драматична битка на полуфиналите на много силната украинка Анастасия Ковалчук с 1:4 съдийски гласа в категория до 54 килограма.

Световната и трикратна европейска шампионка води здрава битка, в която изостана след първите два рунда в картите на реферите. В третата част Станимира се хвърли за обрат и бе близо до реализирането му, но в крайна сметка победата бе присъдена за Ковалчук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ