Луиза Бертани: Вълнувам се, че ще карам за България

7 Dni Sport21.10.2022
Луиза Бертани,

Ден преди дебюта си за Световната купа за България алпийката Луиза Бертани отговори на въпросите на пратеника на колегите от вестник „Мач Телеграф“ в Зьолден – Пламен Вълков.

– Луиза, как се чувстваш часове преди старта на Световната купа. Това ще е първото ти състезание за България.
– Много съм развълнувана, че съм тук в Зьолден и ще имам честта да карам за България. Доста е топло, а това не е добре за провеждането на гигантския слалом. За старта в Зьолден идва и моето семейство.

– Разкажи нещо повече за това как премина подготовката ти за старта на сезона.
– В последните 2 седмици направих доста успешни тренировки на глетчера в Хинтертукс. Там тренирах заедно с алпийките на Хърватия, Полша и Чехия. Проверих си нивото на подготовка и съм доволна. Все пак важното за мен е как ще се представя по време на състезанието в събота.

– За кой път ще стартираш тук в Зьолден?
– Това ще е четвъртият ми старт в Зьолден. В предните нямах много късмет, защото нивото на подготовката ми не беше на високо ниво, а и атмосферните условия по време на състезанието не бяха добри. Също така стартирах и с доста заден номер, което не беше добре.

– Какви са целите, които си поставяш за новия сезон?
– Искам да вляза в топ 30 за Световната купа и то не само веднъж. Надявам се да направя добри класирания и в стартовете за Европейската купа. Целта като цяло за сезона е да бъда на добро ниво през цялото време.

– През сезона има и Световно първенство в Куршавел. Там какво да очакваме от теб?
– Много се радвам, че световното е в този курорт. Като цяло за ските е добре първенствата на планетата да се провеждат повече в Европа. За мен това ще бъде първо световна на което ще участвам и това ме прави много щастлива.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ