Създателката на „златни момичета“ – Весела Димитрова: Да истина е

7 Dni Sport21.10.2022
Весела Димитрова,

За треньора, извел ансамбъла на България до олимпийската титла в художествената гимнастика, Весела Димитрова се знае много, но кои са нейните страсти извън спорта? Самата тя повдига завесата – пътуванията и животните.

„Не знам каква съм била като гимнастичка, може би треньорите трябва да кажат, но мисля, че съм се справяла доста добре, винаги съм била изключително отговорна. Подхождам отговорно и сега към кариерата си, към момичетата, това, което правя. Човек трябва да е отдаден на това, което прави, за да печели“, сподели Весела Димитрова.

Треньорът на олимпийските ни шампионки обича да пътува, макар че рядко си подарява почивки.

„Много обичам Испания, обичам хората там и манталитета им. И топлото посрещане, което всеки път получаваме там. Голяма екзотика за мен беше и Мексико. Добре се чувстваме вече и в Япония. Благодарение на работата ми открих много нови места и култури“, каза още наставникът.

Весела Димитрова обича животните, какво разказа за тази своя страст: „Имах доста труден период в Швейцария и ходех в една конюшня и се грижех за животните. Можех и да яздя. Животните успокояват и срещата с конете беше много хубава.“

Весела Димитрова вече познава добре всяко едно от своите нови открития в залата – ансамбълът, който спечели титлата в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

„Мисля, че в процеса на работата и през месеците успях да изчистя и сформирам ансамбъл, който да атакува световната титла. И го направихме“, добави Димитрова.

В момента отборът ни провежда първия си подготвителен лагер за новия сезон. Момичетата водят усилени физически занимания на високопланинската база в Белмекен.

Всяка една от тях сподели пред камерата на NOVA какво мисли за една от своите съотборнички.

Маргарита Василева: „Рейчъл (за Рейчъл Стоянов) има много добър характер, можем да си споделяме всичко с нея, както и с всички. Винаги ми е помагала за каквото и да съм я питала.“

Рейчъл Стоянов: „Софи (за София Иванова) е един уникален човек, много е чувствителна, винаги пуска по една сълзичка, дали от щастие, дали се е обидила от нещо. Винаги сме до нея и я подкрепяме, винаги можем всичко да ѝ споделим.“

София Иванова: „Жени (за Женина Трашлиева) е един страхотен капитан.“

Женина Трашлиева: „Ками (Камелия Петрова) я усещам като мой набор, много я обичам.“

Камелия Петрова: „Ради (Радина Томова) е най-лудата в нашия отбор. Тя е най-новото попълнение в нашия отбор. Най-щурата.“

Радина Томова: „Марги (Маргарита Василева) е човек с много чиста душа и винаги ще ти помогне в труден момент.“

Автор: „Нова телевизия“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ