18 съдбовни дни за Локомотив Пловдив

7 Dni Sport21.10.2022
Септември София - Локомотив Пловдив, Отбор

Локомотив Пловдив се представя отлично от началото на сезона. След като през миналата кампания черно-белите изпаднаха от Топ 6, явно през тази са си научили урока и надскачат доста очаквания. Тимът на Александър Томаш е на четвърто място във временното класиране и в момента е само на 3 точки зад лидера ЦСКА при равни изиграни срещи – по 13.

В момента смърфовете се готвят за гостуване на Левски. Двубоят от 15-ия кръг е утре, 22 октомври, от 19:45 часа на стадион „Георги Аспарухов“. С него започват ключови 18 дни за Томаш и компания. И именно те ще покажат дали на „Лаута“ могат да се надяват на нещо повече през кампанията или максимумът на този отбор е място в първата шестица.

В събота Локо среща съперник, който е опрян до стената. След неочакваните издънки срещу Славия (1:2) и Септември Сф (0:0), Левски на Станимир Стоилов изчерпа лимита си на грешки за тази година. Сините изостават с три пункта от пловдивчани, но са и с мач по-малко. Тоест, ако Александър Томаш и компания загубят, че бъдат задминати от утрешния съперник в подреждането.

Сблъсъкът на „Герена“ обаче е само един от трите крайъгълни камъка за Локо Пд за вече споменатия период от 18 дни. В този период единствено визитата на закъсалия Пирин на книга е поносима. Орлетата, които са предпоследни в класирането и преди дни освободиха треньора Красимир Петров, са с ултиматум за задължителна победа. Тоест, ще играят на „литър кръв и метър кожа“, за да не се запътят рано-рано към Втора лига. След Благоевград Локо се връща в Пловдив за две домакинства, които също като мачът на „Герена“, ще покажат каква е класата на отбора. Първото е на ЦСКА, което е на 1 ноември – това е отложен двубой от 7-ия кръг. Към момента армейците са лидери, като само преди дни показаха, че знаят как се печели в Пловдив и надвиха с 1:0 Ботев. Седмица по-късно идва и срещата с Лудогорец, който в момента е трети – с 2 точки зад червените, но и с мач по-малко от тях. Към момента играта на разградчани е с най-много аргументи за първото място. Те обаче още са раздвоени – вече си осигуриха мачове на континенталната сцена напролет, но имат шансове за второто място в Лига Европа, което ще преследват докрай.

Точно срещите с Лудогорец, ЦСКА и Левски или ще издуят, или ще спуснат черно-белите платна. А в края на ноември, идват сблъсъците за купата, но те са друга бира.

В изминалия кръг Локо наказа с 3:0 устремилия се към челните места Славия. Това бе като загрявка за трудното. И именно предстоящите мачове, ще покажат на какво могат да се надяват на „Лаута“. Всъщност, ще трябва да си го заслужат.

Програмата на Локомотив Пловдив до края на есенния дял:

ПЪРВА ЛИГА

15 кръг, 22 октомври, 19:45 часа:

ЛЕВСКИ – ЛОКО ПД

16 кръг, 28 октомври, 16:15 часа:

ПИРИН БЛ – ЛОКО ПД

7 кръг, отложен мач, 1 ноември, 17:15 часа:

ЛОКО ПД – ЦСКА

17 кръг, 8 ноември, 17:30 часа:

ЛОКО ПД – ЛУДОГОРЕЦ

18 кръг, 13 ноември, 12:45 часа:

ХЕБЪР – ЛОКО ПД

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ