Станислав Генчев: Пазя много добри спомени от двата варненски отбора, очаквам отлична атмосфера

7 Dni Sport21.10.2022
Локомотив София - Лудогорец, Станислав Генчев, Камен Хаджиев

Станислав Генчев е поредният гост в специалната поредица на колегите от „Гонг“ преди дербито на град Варна между отборите на Спартак и Черно море. Старши треньорът на Локомотив София не крие добрите си спомени от престоите си като млад състезател и в двата варненски клуба, като дори взима участие в едно издание на дербито като играч на „моряците“. Генчев изрази очаквания за пълен стадион тази събота и прогнозира равенство като краен изход на двубоя.

За спомените му от варненското дерби:

Аз мога да кажа само хубави думи и за двата ми престоя във Варна. В Спартак беше първият ми, тогава бях още 19-годишен. Имах удоволствието да играя с много добри футболисти, да натрупам опит в А група. Може да се каже, че тогава бяхме доста сериозен отбор в Спартак Варна, всички отбори се съобразяваха с нас. Три години по-късно се завърнах като преотстъпен от Левски в Черно море и изкарах цяла година, в Спартак бях само за пролетния полусезон. Също може да се каже, че сезонът беше добър за отбора, тъй като тогава Черно море беше разтрисан от финансови проблеми и доста основни футболисти бяха напуснали отбора. Въпреки това под ръководството на Вили Вуцов успяхме да направим много добър колектив и да завършим на шесто място в първенството. Така че пазя много добри спомени от двата отбора. Както Спартак, така и Черно море, имат страхотна публика. Това са много верни фенове, които подкрепят отборите си докрай. Винаги си спомням с добри чувства за моя престой във Варна.

За историческата значимост на варненското дерби:

Аз имах удоволствието да участвам в такова дерби, Черно море срещу Спартак Варна. Тогава бях от страната на Черно море и отборът на „моряците“ излезе победител, за моя радост, защото тогава защитавах техните цветове. Като погледнем дербитата в България – Левски – ЦСКА е най-голямото, Локо Пловдив – Ботев е второто и може би Черно море – Спартак е третото. Изключително сериозно противоборство между двата отбора с омраза между феновете, може да се каже. Има и спортна омраза между клубовете, а стадионът, без значение дали е „Тича“ или „Коритото“, винаги е пълен. Отлична атмосфера, както казах вече, феновете и на двата отбора показват безрезервна подкрепа към любимците си. Така че за мен това е третото дерби в българското първенство.

Прогноза за крайния резултат на дербито:

Като се има предвид, че Спартак Варна ще са домакини, мисля, че мачът ще завърши наравно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ