Почетоха паметта на верен приятел на Стоичков, Хаджи и Балъков. Боговете на Олимп му изпратиха надгробната плоча

17

Близки, приятели и бивши съотборници почетоха паметта на варненския футболист Пламен Христов на гроба му в Старите варненски гробища днес.

Панахидата по повод 9 години от смъртта на незабравимия шоумен, плейбой и футболист бе организирана от неговата братовчедка Дари и съпругът й Жеко.

Двамата донесоха и любимата на Пепи диня със сирене, с която се е хранил в последните си дни.

Пред гроба на Пламен Христов се поклониха неговият син Стилиян, бившите му съотборници в Черно море и Спартак Кеворк Тахмисян, Марин Парушев и Иван Петров, туристически и общински шефове и приятели.

Пламен Христов бе един от верните приятели на Христо Стоичков, Георги Хаджи и Красимир Балъков, а другите му страсти бяха туризма и музиката.

С микрофон в ръка той бе неотразим, също както с топка в краката на терена.

„Пламен нямаше късмет да живее дълго, но през краткия си живот постигна толкова, колкото някои хора няма да направят за три живота. Няма кореняк варненец, който да не го познава или да е чувал за него. Винаги ще помним тънкото му чувство за хумор, непродажаемата усмивка и приятелската отдаденост. Той бе душата на всяка компания, а вече девета година е такъв и на небето”, заявиха приятелите му.

Кеворк Тахмисян пък допълни: „Като юноши за нас Пепи бе Пол Хърст, тъй като стилът му на игра бе сходен с този на великия англичанин, който стана световен шампион през 1966 година.“

Преди години пред величието на Пламен се поклониха и боговете в Олимп. Докато шофирал в Гърция, пред колата на Стилиян Христов е паднал камък от великата планина.

Синът на Пламен Христов го докарал във Варна, а майстор го издълбал, поставил в него барелеф на легендата и го превърнал в надгробната му плоча.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ