Амос Юга напуска ЦСКА

7 Dni Sport19.10.2022
Амос Юга,

Комплимицирана ситуация с един от лидерите на ЦСКА – Амос Юга. „Босът“ в „армейските“ редици е близо до изхода от „Армията“. Напълно възможно е той да се върне във Франция съвсем скоро. Няколко клуба от Лига 2 следят ситуацията с доскорошния национал на ЦАР, защото могат да го вземат без пари след няколко месеца.

Както е известно, договорът на Юга с „червените“ изтича през лятото на 2023 г. Очакванията са все пак той да получи предложение за нов контракт от „Българска армия“, но няма как офертите от родината му Франция да не бъдат изслушани, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

Иначе Юга е бил част от Лион, Ван, Газелек Аячо и Льо Авър. Той прекарва по 3 години и в двата си последни отбора, колкото ще направи и в ЦСКА, ако разбира се изпълни своя договор с „червените“.

Както е известно, Амос Юга пристигна на „Армията“ през лятото на 2020 г. До момента той има точно 93 мача и 4 гола с червения екип във всички турнири. Иначе разбивката му е следната – 60 срещи и 4 попадения в елита, 8 двубоя за Купата на България, 24 в евротурнирите, както и един за Суперкупата на България. В дербито с Лудогорец Юга игра като централен защитник при схема 3-5-2, а освен това отбеляза и изравнителното попадение.

29-годишният футболист е роден в предградието на Лион Вильорбан, но е национал на ЦАР, като има 16 мача за африканската страна. Той обаче не е играл за този отбор от 2020 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ