Toдор Киселичков: Лично аз желая феърплеят да възтържествува в родния футбол

7 Dni Sport18.10.2022
Спартак Варна - Локомотив Пловдив, Тодор Киселичков

Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков и наставникът на Черно море Илиан Илиев дадоха съвместна пресконференция, на която споделиха очакванията си преди дербито на града.

Надявам се двата отбора да изиграем добър мач, да стане зрелище и по-добрият да победи. За нас е чест и привилегия, ще се подготвим по най-добрия начин за мача. Нека след мача да имаме честта и силите да се погледнем в очите и да бъдем обнадеждени“, започна Киселичков.

„Според мен няма кой знае колко различни неща и нюанси между бургаското и варненското дерби. Никога състоянието на двата отбора не е било водещо. Предполагам и във варненското е така. Ентусиазмът е голям. Доста години не е имало такъв мач. Най-важното е да има феърплей, да има добронамереност, да има футбол“, добави специалистът.

„Черно море е изключително добър отбор. Излишно е да им правя реклама на отбора и треньора. Господин Илиев привлича чужденци на добро ниво. Играят добър футбол, пресират. Изключително добър отбор“, каза още наставникът на „соколите“.

Той коментира и съдийските решение в мачовете на Спартак от началото на сезона: „Ясно е на всички, че в някои от мачовете силно се чувстваме ощетени. Лично аз желая феърплеят да възтържествува в родния футбол и основните лица да са треньорите, футболистите и феновете. Трябва да държим тези хора (б.р. – съдиите) настрани и да не им обръщаме толкова внимание“.

„Мога да говоря за публиката на Спартак. От малко време съм тук, но като футболист съм усещал подкрепата им. Призовавам и в събота да бъдат този състезател, който ни е нужен и да подкрепят с всички цивилизовани действия. Те са нашият 12-и играч и с всеки мач го доказват“, продължи Киселичков.

„Не мога да кажа, че някой твърдо ще пропусне двубоя. Имаме хора с болежки, но се надявам, че ще са на разположение за мача. Срещали сме такива отбори. Ще преценим и конкретно за този мач как ще подходим. Не си мислете, че искаме като вземем топката да им я върнем веднага. Нека видим какво ще поднесат двата отбора и тогава да коментираме“, завърши той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ