Рома със сериозен бонус от УЕФА в битката с Лудогорец

7 Dni Sport18.10.2022
Лудогорец - Рома, Каули Оливейра

Лудогорец и Рома водят люта битка за второто място в група “С” на Лига Европа. Победителят в този дуел ще се реши в следващите две срещи. Оказа се, че програмата за тях е такава, че дава сериозно предимство на римските “вълци” пред “орлите”.

Двубоят от 5-ия кръг на българския шампион срещу Бетис в Разград е предвиден за 27 октомври от 19:45 часа, а Рома гостува на ХИК в същия ден, но срещата е от 22:00 часа.

Този диапазон е от решаващо значение за италианския гранд, който преди началото на своя мач ще знае резултата от сблъсъка на българския тим.

Защо е толкова важна тази подробност?

Ако Лудогорец спечели срещу Бетис, това означава, че Рома задължително трябва да победи в Хелзинки. Само така ще запази шанс да измести “орлите” от второто място, тъй като двата отбора се изправят един срещу друг в последния кръг, а в момента разликата между тях е три точки в полза на родния шампион.

Ако Лудогорец завърши наравно с испанците, тогава римският гранд не се нуждае от задължителна победа. Именно тук програмата дава сериозно предимство на Рома. Да предположим, че срещите в Разград и Хелзинки се играеха по едно и също време, а към 90-ата минута са 0:0. При гол на Лудогорец в заключителните секунди, то това автоматично принуждава Рома да спечели срещу ХИК. Т.е. футболистите на Моуриньо ще имат изключително малко време за реакция. Сега не е така. Ако Лудогорец е победил, Рома ще има цял мач, за да гони трите точки. Ако разградчани са завършили наравно, римляните няма да се хвърлят в атака при хикс в заключителните минути на своята среща, защото рискуват да получат гол, който да ги елиминира и да направи безсмислен сблъсъка от последния кръг между Рома и Лудогорец в Италия.

Не без значение е и, че мачът във Финландия е решаващ и за ХИК. Само победа запазва шансовете на домакините да изместят Рома от третото място и да продължат в елиминациите на Лига на конференциите.

Ако Лудогорец загуби домакинството си на Бетис, то тогава Моуриньо може да даде почивка на голяма част от своите титуляри, защото мачът в Хелзинки се превръща в почти протоколен за Рома.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ