Григор Димитров има нов силен човек до себе си, подписаха споразумение

7 Dni Sport18.10.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров ще работим с Дани Валверду до края на сезона, съобщават колегите от „Тенискафе“. Венецуелецът ще бъде заедно с бившия №3 по време на турнирите в Стокхолм, Виена и Париж.

Новината идва малко повече от месец, след като Димитров взе решение да се раздели с треньора си в последните две години – Данте Ботини. По време на София Оупън – Григор бе заедно с баща си като пред българските медии каза, че няма да бърза с решение за нов специалист в екипа си.

Валверду обаче трудно може да се нарече нов човек за българина. Именно с него са свързани най-големите успехи в кариерата на Димитров. Двамата прекараха заедно почти три години – между юли 2016 и май 2019. В началото на този период Григор бе под №40 в ранглистата преди да дойде незабравите 2017-а с четири АТП титли, сред които Мастърс 1000 в Синсинати и Финалите на АТП, след които се изкачи до рекордната си трета позиция в ранглистата.

Валверду е известен и със страхотните успехи, които постигна заедно с Анди Мъри. За последно той бе треньор на Стан Вавринка.

36-годишният специалист е с Димитров в Стокхолм и ще бъде в ложата му ище днес по време на двубоя с Иржи Лехечка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ