Гриша Ганчев с план с 5 спешни хода в ЦСКА. Всичките точки са въведени в ход.

7 Dni Sport18.10.2022
Гриша Ганчев,

Организираните фенове на ЦСКА продължават бойкота си. Нито една фракция не посещава домакинските мачове и гостуванията на „червените“ от края на миналия сезон. Ултрасите бяха бесни след загубата във финала за Купата на България от Левски (0:1). В мача за трофея отборът не създаде нито едно положение, а това беше само черешката на торта от проблеми през пролетния дял, когато 31-крятният шампион нареди загуба след загуба. Сред пораженията имаше такова с 0:5 от Лудогорец!

Кой крив и кой прав, няма да се търси в този материал. Нека се концентрираме върху промените от лятото насам. Гриша Ганчев даде интервю за клубната медия, в което обяви началото на много такива. Според организираните фенове ЦСКА се управлява аматьорски. Те заявиха, че няма да се върнат, докато не видят добра игра.

Играта

В действителност „червените“ последните години така и не могат да наложат свой стил, който да е постоянен. Постигнаха се много големи победи, но те се редуват с доста постни представяния. Сега беше победен Хебър с 4:0, а преди това при загубата от Лудогорец с 1:2 отново футболистите се понравиха с комбинативността си и интересните атаки. В следващите седмици ще разберем дали Саша Илич е напипал правилната схема на игра и стратегия или отново става въпрос за моментен импулс. Все пак, ако трябва да се обобщи – да, има положителна промяна в играта. Това е несъмнено.

Маркетинга

Тук подобренията са видими и за неутралните фенове. Каналите в социалните мрежи заработиха и редовно публикуват полезно съдържание. Новите екипи са страхотни, изработени специално за отбора и феновете оценяват това. Вече има и модерен официален магазин, в близост до входа на „Българска армия“. Работи се и по сайт, който скоро ще стартира. Освен това беше дадено началото на една чудесна инициатива – „Армейски следобед“, в който децата могат да се докоснат до големи български спортисти. Беше създаден и специален детски сектор на „Армията“. Двама щастливци пък бяха взети с отбора за гостуванията на Сейнт Патрикс и Базел. Определено маркетингът заработи дори по-добре от очакваното.

Трансферите

През лятото бяха привлечени много класни играчи. За почти всички се плати трансферна сума – за разлика от минали години, когато се разчиташе на свободни агенти. Сега дори бяха осигурени доста повече от крещящо нужните футболисти. Саша Илич може да ротира на воля състава и за разлика от Левски и Станимир Стоилов може да бъде спокоен за мачове при сгъстен цикъл, защото на практика разполага с две сравнително равностойни единайсеторки. Само в атака състезателите вече са около десет.

Поредната порция дългове

Лятото ръководството на ЦСКА плати 3.2 милиона лева заради задължения на старото дружество от преди десет години. Феновете събраха за много кратко време половин милион лева, което беше огромен жест. Все пак останалата сума е колосална и трябва да се отчете, че това е поредно подобно плащане, а не прецедент. Благодарение на него беше вдигната забраната за картотеки на нови футболисти от световните арбитражни съдилища.

Стадиона

Тук Гриша Ганчев дори стигна до крайна емоционалност, като обяви, че това ще е последната голяма цел в живота му. Обещанието беше, че до края на годината документалните процедури ще бъдат завършени и в началото на 2023 ще започне строежът. Няма как да кажем към момента дали това ще се случи или не. Все пак след всичко вече споменато може да се заключи, че промени има и то видими. До момента редица знакови „червени“ фигури изказаха недоумение защо бойкотът продължава. Дори популярни фенове от Сектор Г, като Асен Мечката, също се обявиха твърдо против него.

Автор: Красиан Митев / „Нострабет.ком“

Оригинално заглавие: „Какво се промени в ЦСКА след миналия сезон и обещанията?“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ