Даниел Боримиров се изправя срещу легенди на Байерн

7 Dni Sport18.10.2022
Левски - Академия Пандев, Николай Михайлов, Даниел Боримиров

Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров получи престижна покана. Оказа се, че освен една от най-големите легенди на “сините”, той е такъв и за германския Мюнхен 1860. Борето ще вземе участие в благотворителен мач в чест на 50-ата годишнина на една от емблемите на Бавария – “Олимпиящадион” и “Олимпия парк”. Въпросният сблъсък ще бъде между легенди на “лъвовете” и тези на колоса Байерн (Мюнхен).

Заедно с Боримиров в един отбор ще играят емблематични фигури като Томас Хеслер, Даниел Бирофка, Бени Лаут, Хорст Хелд, Бернхард Винклер и други. Треньор най-вероятно ще бъде колоритният Вернер Лорант, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

Двубоят ще бъде основната част от празненствата, които ще се проведат тази събота и неделя.

“Олимпиящадион” в Мюнхен беше главно съоръжение при провеждането на Летните олимпийски игри през 1972 година. На него са играни финалите на Световото първенство през 1974 година, Европейското през 1988-а и три финала за КЕШ.

От 1972 до 2005 година Байерн и Мюнхен 1860 използваха съвместно стадиона за мачовете си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ