Пламен Марков: Да не би да сме много силни в момента?

7 Dni Sport17.10.2022
пламен_марков

Последният селекционер, който е класирал България за голям футболен форум Пламен Марков смята, че е крайно време това му прозвище да изчезне, като самият той има надежди, че това може да се случи скоро.

В интервю за предаването „Арена спорт“ по „БНТ“ той коментира жребия на националния отбор за квалификациите за Евро 2024 в Германия, където „лъвовете“ попаднаха в една група с отборите на Сърбия, Унгария, Черна гора и Литва.

„Унгария в последно време показва развитие. Сърбия пък винаги е била фактор в европейския, а в не малко случаи и в световния футбол. Срещу тези два отбора винаги трябва да се играе с пълни сили. Няма кого да подценим. Да не би да сме много силни в момента? Всички отбори видимо напредват и се развиват“, започна бившият селекционер.

Марков говори и за работата на новия наставник на националите Младен Кръстаич, който започна с две победи начело на „лъвовете“.

„Прави добро впечатление, че залага на млади футболисти и хора, които досега не са получавали толкова шансове. Това е похвално. В България също разполагаме с достатъчно добри специалисти, но повечето от тях вече са употребени на клубно и на национално ниво“, сподели Пламен Марков, който обърна специално внимание и на двубоя срещу Северна Македония.

„Играха сякаш това е най-важният мач в тяхната кариера. Публична тайна е, че ние не разполагаме с някакви изключителни таланти. Лидерите не се създават от треньори. Лидерите се създават на терена с тяхното поведение, но на този етап е много рано да се открояват такива футболисти в нашия отбор“, заяви Марков.

Накрая бившият селекционер завърши с доза оптимизъм за бъдещето на националния отбор на България.

„Крайно време е аз да престана да бъда последния треньор, класирал националния отбор за голям форум“, сподели Пламен Марков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ