Локомотив София победи Ботев Враца след красив гол на Милошев

7 Dni Sport14.10.2022
Локомотив София - Ботев Враца, Красимир Милошев

Локомотив София победи Ботев Враца с 1:0 в столичния квартал „Надежда“ в мач от 14-ия кръг на efbet Лига.Единственото попадение вкара Красимир Милошев в 76-та минута от пярк свободен удар.

В 7-та минута дойде първата по-изгодна голова ситуация в мача. Симеон Славчев овладя топката в наказателното поле, но отправи слаб удар, който бе спасен от Красимир Костов. В 16-та минута Чавдар Ивайлов стреля от дистанция, но Александър Любенов не срещна проблеми и спокойно улови топката.

Матеус Дуарте стреля с глава след добро центриране в наказателното поле, но топката премина над напречната греда и ще последва аут в полза на Ботев Враца. Пет минути по-късно Красимир Милошев центрира успоредно на голлинията, но Димитър Митков не успя да засече топката. В 40-та минута страхотна индивидуална техника демонстрира Карлос Франса, който намери Димитър Митков в наказателното поле, но ударът бе спасен великолепно от Красимир Костов.

В 45-та минута последва поредно центриране от дясната част на терена този път от Селсо Рапосо, който сервира топката на главата на Антонио Вутов, но ударът на атакуващия играч премина встрани от дясната греда на Костов.

Второто полувреме започна с хубав шанс пред Браян Переа, който се завъртя добре в наказателното поле и стреля, но ударът бе спасен от Александър Любенов. В 57-та минута Антонио Вутов от Локомотив София се измъкна в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, но отново Димитър Митков се размина с топката.

В 63-та минута Браян Переа получи страхотно подаване, а защитата на Локомотив София не успя да го спре да стреля с глава, но Александър Любенов се великолепно и отрази. Красимир Милошев изпълни страхотен пряк свободен удар в 76-та минута и не остави никакви шансове на Красимир Костов, за да открие резултата в полза на Локомотив София. В 90-та минута Илия Димитров от Локомотив София бе изведен сам срещу вратаря, но се забави прекалено дълго с удара и Красимир Костов направи страхотно спасяване.

С тази победа Локомотив София е вече на 6-та позиция с актив от 24 точки, докато Ботев Враца остават 11-ти с едва 11 точки на сметката си.

Стартови състави:

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 26. Красимир Милошев – к, 89. Матеус Дуарте, 33. Алан Диас, 22. Ивайло Найденов, 44. Божидар Кацаров, 39. Антонио Вутов, 13. Селсо Рапосо, 8. Симеон Славчев, 45. Димитър Митков, 11. Карлос Франса

Ботев Враца: 76. Красимир Костов, 23. Браян Мендоса, 8. Диего Фераресо, 20. Меси Биатумусока, 37. Том Рапнуи, 6. Антонио Георгиев, 88. Йохан Балбуена, 17. Чавдар Ивайлов, 20. Жан-Пиер Да Силва, 19. Браян Перера, 9. Даниел Генов- к

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ