Мартин Стоев за Пламен Константинов: Времето ще покаже дали изборът е правилен или не, само мога да му пожелая успех

7 Dni Sport14.10.2022
България U20, Волейбол, Мартин Стоев

„Никога за нищо не съм кандидатствал! Винаги съм казвал, че в конкурси не участвам!

В България един конкурс или един търг се прави за точно определена фирма, всичко е нагласено предварително. Или се предлага постът на определен човек, или не се предлага. Кой ще ме оценява, трябва да е някой по-успял от мен, ама няма…“, коментира Мартин Стоев специално за колегите от „БГНЕС“ минути, след като Пламен Константинов беше обявен за треньор на мъжкия отбор по волейбол.

Името на Стоев се въртеше в пространството като един от фаворитите за поста.

„Няма защо да съм обиден. Всеки има право да предлага поста, на когото си иска. Мен не са ме канили да ставам селекционер на националния отбор. Явно са решили да поканят Пламен (б.а. – Константинов). А, за това, че са ме споменавали в медиите или са ме обсъждали като вариант, трябва да попитате федерацията каква е истината. За мен е дежа вю да ме спрягат и обсъждат за национален селекционер. Общо взето от 2012-а година насам при всяка смяна на треньора изплува моето име. Но аз пак ви повтарям – никога не съм кандидатствал за нищо“, продължи специалистът.

Конкретно за назначението на Пламен Константинов, той обяви: „Няма какво да коментирам. Времето ще покаже дали изборът е правилен или не. За колеги не говоря. Той е бивш мой състезател. В момента ми е колега. Само мога да му пожелая успех“.

„Винаги съм бил за българин. Той си милее за отбора, за държавата, за момчетата и т.н. А чужденецът е просто един наемник“, отговори Мартин на въпрос дали правилно Константинов е бил предпочетен пред финландеца Туомас Самелвуо и италианеца Алберто Джулиани.

Стоев изненадващо обяви, че не се е отказвал да води юношите, с които постигна огромни успехи в последните години.

„Не съм се отказвал, а договорът ми изтича на 31 декември. Този контракт е сключен преди четири години с предишното ръководство на федерацията, когато начело бе Данчо Лазаров. И до момента не ми е предлаган нов договор. Явно не са доволни, не мога да ви кажа друго, питайте федерацията“, категоричен е той.

За бъдещето си Мартин обяви: „В момента си почивам, ще измисля нещо. Сливнишки герой не е вариант, защото бюджетът беше свит доста и се получава малко аматьорска работа, което не е за мен. Миналата година отказах много сериозно предложение от чужбина заради юношите, но нямам никакви притеснения все ще излезе нещо.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ