Андреа Христов: Надявах се да играя повече в Реджана

7 Dni Sport14.10.2022
Андреа Христов,

в Реджана, в който премина през лятото с едногодишен наем от втородивизионния Козенца. 23-годишният Христов записа едва две участия като резерва в първите седем кръга от шампионата, в които отборът му спечели пет победи и с 15 точки заема третото място в класирането с равен актив с лидера Сиена.

„Надявах се да играя повече, но треньорът взема решенията и аз ги уважавам. Целта ни е да печелим всеки мач и отборът е най-важен. Съотборниците ми са много мили с мен, след като пристигнах тук. Опитват се да ми помогнат да се адаптирам възможно най-бързо“, каза българинът в интервю за „Tuttoreggiana„.

Анди призна, че е получил съвет какво да направи, за да има успех в Серия „Ц“, от брат си Петко, който в момента е футболист на Специя. „Той ми каза, че в трета дивизия побеждава този, който тича повече. И това е точно така. Отборите са изключително компактни, а нападателите се движат много без топка. Не става голямо шоу, но навсякъде е доста трудно да се печели“, коментира още защитникът.

Христов добави, че никога няма да забрави участието си за национални тим на България в световната квалификация срещу Италия, завършила 1:1 на 2 септември миналата година във Флоренция. „В този мач играх като десен бек, а не като централен защитник, но това беше един добър тест. Влязохме в срещата след период, в който нямахме добре резултати с националния отбор, но се справихме добре и това беше много ценен опит. Това е един от тези двубои, които ще помня винаги“, заяви Андреа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ