Анте Шимунджа изплю камъчето за Кирил Десподов: Разбрахме се

7 Dni Sport14.10.2022
ЦСКА - Лудогорец, Кирил Десподов

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира победата с 2:0 над ХИК в Лига Европа. Успехът гарантира на шампионите европейски мачове и през пролетта, като „орлите“ ще се целят във второто място, което за момента държат за сметка на Рома.

Шимунджа обясни и защо не пусна в игра Кирил Десподов тази вечер.

„Разбрахме се с момчетата преди мача, както и преди началото на груповата фаза, че искаме да играем. Това означава, че в Европа трябва да си много агресивен и концентриран през всички 90 минути, това беше ключово днес. Трябва да можем да жертваме всичко, показахме колко са ни важни трите точки. Имаме 7 точки, а Рома е с 4, говорим вече за математика, трябва да запазим тази разлика, ако искаме да продължим в Лига Европа, но ще играем мач за мач“, коментира треньорът на Лудогорец.

„Сега ще си починем, докато дойде следващата среща. С Бетис ще играем у дома, знаем испанците как играят, трябва да бъдем на много високо ниво, ако искаме да вземем нещо от тях“, продължи той.

„Десподов изигра много мачове в последно време, не се подготви много добре с нас, чувстваше се малко уморен. Реших да го оставя да си почине“, добави Анте Шимунджа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ