Сашо Попов: Няма да позволя залата на ЦСКА да стане склад за картофи

7 Dni Sport13.10.2022
ВК ЦСКА, Пресконференция, Александър Попов

Забравил съм колко пари съм дал за ЦСКА, но няма да позволя зала „Васил Симов“ да стане склад за картофи, казва в поредния епизод на подкаста „За спорта без клишета“ президентът и треньор на волейболния ЦСКА Сашо Попов.

Дълги години той се бори за спасението на клуба , а преди дни обяви 5-годишен договор с efBet, който ще даде спокойствие за работа.

„Хората, които ме познават, знаят че не съм бизнесмен. Пишман президентът съм… Но когато е трябвало, съм помагал. В ЦСКА сме се смяли и когато беше най-тежко. Последните две години имаме фантастични спонсори. Но по техните думи ентусиазмът леко спада. Още през 2014-2015 Цветомир Найденов ни помогна не със заплати и пари, а като стегна залата. Не сме го афиширали. Тогава имахме приятелски взаимоотношения, но тръгнахме по различен път. Сега той ни се обади. В спорта скрито покрито няма.

Голяма организация като нашата не може да се финансира само от един благодетел. На фона на всичко, дойде и икономическата криза. Интересува ме колко струва един киловатчас ток. За миналия януари сметката ни беше 40 000 лв. за ток, а бяхме предвидили 6000 лв. За волейбола това са много пари. „Левски“ също плаща за ток, но те изкарват пари от залата си, а ние няма откъде.

Тази година бюджетът на мъжкия ни отбор ще бъде равен на разходите за спортните съоръжения, в които тренираме. За залата във Военната академия и „Васил Симов“ трябва да платим 350 000 лв.“, сподели пред медията ни Попов, а за ситуацията със залата, в която играят представителните отбори на „червените“ допълни:

„В края на мандата на Кралев пуснаха търг за базата на ЦСКА. Дойде Василев, отидохме цялото ЦСКА да го молим да го отмени. За да не дойде някой и да превърне залата в склад за картофи… Няма да го позволим. В края на мандата на Руди, върнаха търга. Отидохме при Лечева и тя го спря. Кой ще ни изгони от залата, от 60-а година там се коват шампиони! Когато беше най-тежко, казах: „Не ме познавате, малко луд съм, ще легна на стачка и CNN ще дойде да ме отрази… Ние сме диалогични, ще се махнем от „Васил Симов, когато ни дадат право да си построим зала с частен капитал на общинска земя“, категоричен е Попов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ