Шимунджа с коментар за тежката програма, каза какво мисли за изказването на Моуриньо

7 Dni Sport12.10.2022
Лудогорец - ЦСКА, Анте Шимунджа

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди мача с ХИК (Хелзинки) в Лига Европа утре. Двата отбора се срещат за втори път в рамките на седмица, но успех на българския шампион ще им гарантира поне участие в Лигата на Конференциите през пролетта.

Треньорът, който вдигна значително нивото на “орлите” откакто пое тима, коментира тежката програма на отбора. Припомняме, че за 7 дни разградчани трябва да изиграят три възлови мача – два с ХИК в Лига Европа, а между тях шампионатен срещу ЦСКА.

„Предишния мач с ХИК в Хелзинки не промени мнението ми, което имах за тях. Те ротират играчите, но играят в един и същи стил. Силен отбор са, шампиони на Финландия, няма как да не са добри. И преди са играли в Европа, имат си свой стил, сменят позициите на играчите, разполагат с активни бекове.

Очаквам труден мач, защото ХИК е много сериозен отбор. Ще трябва да се потрудим много, за да постигнем победа и да се класираме напред. Но ние го искаме, защото това е задачата ни от първия ден – да се преборим в тази група”, заяви словенският треньор на въпрос на журналист от финландската телевизия.

Скандинавският коментатор заяви, че е бил зад микрофона по време на мача Лудогорец – Рома, спечелен от разградчани с 2:1. И е бил впечатлен от играта, както и от поведението на Шимунджа край тъчлинията. На което словенецът скромно отговори: „Благодаря за комплиментите, но играчите са тези, които свършиха работата“.

Утре Лудогорец ще приключи една тежка за тях седмица, която започна с визита във Финландия в Лига Европа, мина през дерби с ЦСКА-София в понеделник. И питането беше дали една евентуална победа ще бъде завършек, който ще донесе спокойствие. Мачът на стадион „Лудогорец Арена“ е утре от 22.00 часа, а главен съдия е Кристо Тохвер (Естония).

„Победата винаги е добре дошла. Победата потвърждава работата, която си свършил, защото ние искаме да свършим тези задачи. Ние сме мотивирани и искаме да се преборим. Ще видим утре какво ще стане, защото ХИК е много организиран отбор.

Да изиграеш три мача за седем дни не е напрежение, а привилегия. Защото ако можеш да играеш три мача за седем дни, значи си за Европа. Големите отбори в Европа играят именно таката. Винаги казвам, че е привилегия, защото така се доближаваш до най-добрите като ритъм. Те играят така, и ти играеш по същия начин. Нямаме сериозни контузени след последния мач и това е добре. Останалите футболисти са в добро състояние физически, психически. Клод Гонсалвеш вчера игра 60 минути за Б-отбора и първата реакция е добра“.

Бетис води в класирането с 9 точки от три мача, следва Лудогорец с 4, Рома има 3 и финландския съперник на българите е с 1. По този повод Жозе Моуриньо каза, че неговите футболисти и разградчани са съперници за 2-ото място.

„Да, факт е, че ще се борим с Рома за 2-ото място, това показват фактите. Имаме точки, които са близо. Няма какво да коментирам повече. Господин Моуриньо е много качествен треньор, няма какво да коментираме думите му. Но крайното класиране в групата ще стане ясно след изиграването на всичките шест мача.“

След това словенският специалист беше попитан как ще се справи отборът му със статичните положения, след като и ЦСКА са им вкарали по този начин.

„За последните два мача съм съгласен. В две ситуации не реагирахме добре. Но по-важното е, че се опитваме да играем като отбор в защита. 7-8 поредни корнера не е проблем на отбора, но имаме 1 пропуск в представянето на отделен играч. Да, ще дадем малко повече внимание на статичните, особено на тези, които са близо до нашата врата. Винаги за всеки отбор е добре да има суха мрежа. Но е важното с кого сме играли в последните мачове“.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ