Директор на ХИК: Ние не можем да се мерим с тима на Лудогорец

7 Dni Sport12.10.2022
ХИК - Лудогорец, Бърнард Текпетей

Финландската легенда Аки Рихилахти е настоящият изпълнителен директор на ХИК Хелзинки. Той разкри доста интересни неща от финансова гледна точка пред местното издание „Hbl.fi“, като засегна и техния евросъперник Лудогорец.

„Ние не можем да се мерим по заплати с Лудогорец например, който има 10 милиона евро бюджет за заплати и плаща над половин милион евро на най-добрите си играчи годишно в страна, където годишният данък е 8 процента.

Във Финландия не можем да платим такива суми, защото имаме 40 процента данък. Най-малко“, коментира бившият футболист на Кристъл Палас и Кайзерслаутерн.

„ХИК удвои бюджета си за заплати през последните 5 години. Сега можем да поемем някои пресметнати рискове и да привлечем качествени играчи. Две поредни години сме в групова фаза на евротурнирите и сме значително по-горещи на пазара. Познавам Лудогорец добре и това е добре управляван клуб. Но когато обиколих и опознах много големи клубове, често съм бил поразен колко зле е организиран бизнесът при тях. Би било лесно да се мисли, че големите клубове се справят с всичко по педантичен начин, но това наистина не винаги е така. Нещо, което допълнително затвърждава мнението ми, че ние в ХИК можем да намалим разликата с по-големите клубове, като не оставяме нищо на случайността и вършим работата си толкова добре, колкото можем“, обавя Рихилахти.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ