„Кърваво писмо от 418 думи за откровените съдийски аванти с директива: Левски да е шампион“

7 Dni Sport10.10.2022
Левски - Ботев Пловдив, Станимир Тренчев

„Докато се коментираше отменен гол на Ботев (Пловдив) срещу Левски заради много спорно нарушение, от НКП на „сините“ побързаха отново да заплашат БФС и Борислав Михайлов, този път и Венцеслав Стефанов. Причината – съдията на идващия мач със Славия. Преди това клубът се вдигна на бунт заради наказанието мач без публика. И Апелативната комисия го смени със затваряне на един сектор. Точно за двубоя с Ботев.

Въпросът е помагат ли съдиите на Левски и стават ли нагли „сините“?! Често пъти в мачовете им ВАР се намесва в тяхна полза. Често пъти или има дузпа за тима от „Герена“, или червен картон за футболист на съперника. Започна се още в първия кръг, когато Стефан Цонков от ФК ЦСКА 1948 беше изгонен още в 45-ата минута, но това не помогна и Левски загуби с 0:1.

Голеадата срещу Спартак (Варна) пък започна с дузпа за Левски. След това носителят на Купата разгроми съперника у дома с 5:0. Пирин не успя да се пробва за финален натиск и равенство на „Герена“. Загуби с 0:1, а в 85-ата минута червен картон получи Красимир Станоев. При 4:0 срещу Хебър ВАР се намеси в продължението на първото полувреме, за да бъде отсъдена дузпа за Левски, реализирана от Марин Петков за 3:0.

Продължаваме с гостуването на Ботев във Враца. Левски победи с 2:0, а в 42-ата минута Сантиаго Родригес от Ботев получи втори жълт картон. След намеса на ВАР, но при 0:2, в 88-ата минута червен картон получи и Ноа Сундберг от Левски.

Стигаме до успеха с 2:0 срещу Арда в София. Тук нямаше нито дузпа за Левски, нито червен картон за Арда, нито намеси на ВАР. А вой до небесата „сините“ вдигнаха в следващия си мач. Те загубиха от столичното Локо с 2:3. Изреваха, че преди третия гол на Локомотив е имало нарушение. ВАР гледа ситуацията и зачете гола.

Левски победи ЦСКА с 2:0, а в 17-ата минута ВАР отменя гол на „армейците“ заради много тънка засада. В последната минута, пак след ВАР, червен картон получи Иван Турицов от състава на ЦСКА.

И така стигаме до най-скандалните ситуации, дошли при последните 2 победи на Левски – по 1:0 срещу Берое в Стара Загора и Ботев (Пловдив) на „Герена“. Левски поведе на Берое с гол на Ивелин Попов още в третата минута. Видя се отлично, че преди попадението футболист на „сините“ играе с ръка, но ВАР не се намеси. В 66-ата минута Ботев изравни на „Герена“, но ВАР отменя гола заради много спорно нарушение преди него.

Всеки сам да прецени за себе си помагат ли реферите на Левски или не… И ВАР повече в полза на „сините“ ли е или не…“

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“

Оригинално заглавие: „Натиск срещу БФС и съдиите, и нещата се получават…“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ