„Това не е моят ЦСКА, а една сбирщина! Спирам да го гледам! Да вземем пример от Левски“

7 Dni Sport09.10.2022
ЦСКА - Септември София, Контрола, Марсинио Кареасо

Популярният фен на ЦСКА Здравко Желязков от дует „Ритон“ е безкрайно разочарован от любимия си отбор. Певецът дори сподели, че няма да гледа дербито с Лудогорец утре. Всъщност Здравко е толкова обиден, че въобще смята да спре да гледа български футбол и да се интересува какво се случва.

„Това не е моят ЦСКА. Това е една сбирщина. Отвсякъде виждам пълна посредственост. Сбирток от художествена самодейсност на терена. Подиграват ни се и най-смешните отбори, треперим срещу всеки на „Армията“. Нито ще седна да гледам мача в Разград, нито български футбол. Ще си гледам големите първенства и Шампионската лига и ще си се кефя. Просто с българския футбол прекалено много си късам нервите. И това не го реших заради загубата на ЦСКА от Левски с 0:2. Просто количествените натрупвания от последните 5-6 години насам ми идват в повече. И като казах Левски, нека вземем пример от тях как се прави силен отбор и как се измъкваш от тежка ситуация. Имат 70% български футболисти. А ние на практика нямаме нито един такъв. Споменавате ми Иван Турицов – моите уважения, ама с него или без него – все тая. Срещу Левски просто ме беше срам да го гледам. Над 90% от чужденците идват тук само, за да си вземат големи пари и нищо не играят. От 30 футболисти в отбора имаме само двама или трима, които стават. Излиза някъде около 10%. Трябва да имаме най-малко петима-шестима като Юрген Матей. Такива, които да имат неговите качества, неговия хъс и неговата отговорност, когато играят за ЦСКА“ – категоричен е Здравко Желязков.

„Натрупаха се вече години наред едно и също. Постоянно завършваме на второ или трето място в крайното класиране. Просто ей така, заради името. Аз мисля, че и играчите на Пирин, ако облекат фланелките на ЦСКА може да станат втори или трети, само заради името. Такъв ЦСКА, който да е втори или трети не искам. Не, благодаря! Но сега да не ме разберете погрешно. И другото ЦСКА (б.р. – ЦСКА 1948) не е моето. Другото е проект, който е измислен, за да смаже това ЦСКА, което си е на „Армията“. Целият свят призна, че клубът на „Армията“ е истинският, а само една шепа злобари продължават да го пишат и да го наричат ЦСКА-София. ЦСКА 1948 е само едно от нещата, чрез които се сипят удари по ЦСКА. Явно има нещо сбъркано в клуба вече от много години. Аз повече няма да си хабя нервите, няма да ги гледам и да се интересувам от тях“, завърши певецът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ