Бившия треньор на ЦСКА и шампион с Литекс – Ангел Червенков коментира ситуацията в отбора. Той разкри и какви са очакванията му за срещата в понеделник между „армейците“ и Лудогорец в Разград.

„Зарядът е голям, но ЦСКА не се представя най-вече игрово според очакванията на привържениците. Ще се получи много завързан мач. Плюс това в доста мачове „червените“ се измъкнаха и с доза късмет. Точки се трупат, позицията в класирането е добра, но реално на този етап отбора отстъпва в много компоненти на Лудогорец. Всичко е възможно да се случи в този двубой. Въпросът е до тактика, настройка, организация, мотивация и т.н. Тези детайли решават нещата. Това, че разградчани играха с ХИК и завършиха 1:1 във Финландия въобще няма да им се отрази физически.

Медицината в днешно време позволява много бързо възстановяване. Това е най-малкият проблем за тях. Те са свикнали да играят в този цикъл. Лудогорец успява да поставя съперниците си под натиск и ги принуждава да грешат, а в ЦСКА има много колебания между всяка една линия. Ще е сериозно надлъгването“, заяви той пред „Мач Телеграф“.

„Футболът е бизнес от дълго време. Въпросът е тези пари, които се наливат в отбора и футболистите, които са привлечени и са дадени никак немалко пари. Дали оправдават очакванията и средствата? Защото виждаме, че има много голямо текучество. Да, от определени футболисти се печели такива, които бъдат продадени. Защото ЦСКА е марка и име в Европа и света. Това продава и то на добра цена. Ако погледнем Левски за колко продава и за колко продава ЦСКА, показателите са в полза на „армейците“.

За съжаление, има много футболисти, които не оправдават очакванията и се стига до разтрогване на договори. На мен лично ми се иска да има по-стойностни играчи с твърди характери. Футболисти, които да се борят за присъствие на терена. Виждаме, че и младите, които получиха шанс, до този момент не се справят по най-добрия начин. На терена всичко се вижда. В клуба има хора, които си разбират от работата, но очакванията на феновете са други. Летвата на ЦСКА е много висока“, сподели Червенков.