Саша Илич, безмислено е! Спри това, което правиш в ЦСКА! Лудогорец ти идва в подходящ момент…

7 Dni Sport05.10.2022
ЦСКА - Септември София, Контрола, Марсинио Кареасо

Загубата от Левски в дербито все още държи влага на ЦСКА. Това е изводът, който можем да направим след мъчния успех с 2:1 над Пирин – 14-и в класирането от общо 16 отбора. Игра нямаше, а двата гола дойдоха след 4-минутно избухване на Браян Морено и Дюкенс Назон. При малко повече класа в атака, „орлетата“ като нищо можеха да си тръгнат с точка от „Българска армия“.

Факт е, че в ЦСКА приеха много тежко поражението от „сините“. И нормално. Загубата си е загуба, но когато си показал подобие на игра, това няма как да не тревожи феновете на „червените“. А те са по-малко и по-малко на стадиона, което е най-големият показател (б.а. – бойкотът е ясен).

Факт е, че Саша Илич се опитва да направи нещо със своя тим. В контролата със Септември Сф по време на паузата той смени схемата, като излезе с ромб в средата. Срещу Пирин Бл той направи цели 6 промени за разлика от състава, с който ЦСКА загуби с 0:2 от Левски. Нямаше ги Густаво Бусато, Брадли Де Нойер, Лазар Туфегджич, Дауда Бамба, Маурисио Гарсес, както и Иван Турицов, който така или иначе е наказан. Но играта на „червените“ отново беше бледа и разхвърляна.

Сякаш това, че Саша Илич е млад треньор и все още не е изпадал в много деликатни ситуации през своята кариера, сега му пречи да вземе решение за излизане от дупката. В момента ЦСКА не страда от липса на резултати, а от липса на игра, която най-после да зарадва недоволните фенове. Сякаш го няма опитния човек до него, който да му каже какво да прави и как да вдигне своя тим. Макар и почти цяла България да знаеше с какъв състав ще излязат „червените“ в дербито с Левски, като цяло постоянното въртене на състава, при положение, че ЦСКА не участва в Европа и няма чак такава нужда от ротации, изглежда безсмислено. „Армейците“ трябва да имат гръбнак от 8-9 човека, които да не се пипат. Например в момента Саша Илич не знае кой е неговият централен нападател. Дюкенс Назон ли е, Дауда Бамба ли е, Браян Морено ли е?

Лазар Туфегджич, дошъл в София с мачове в националния тим на Сърбия във визитката си, уж трябваше да е плеймейкър, а изведнъж се оказа… ляв халф. Станислав Шопов също често сменя позициите, а това му пречи да покаже какво може. А той може!

Но пък не е нормално всичко на „Българска армия“ да е в черни краски. Все пак има и поводи за оптимизъм. Например дебютът на арменския национал Жираир Шагоян. Този футболист определено притежава интересни качества и скоро, когато свикне с новия си тим и съотборници, би станал основен играч на ЦСКА. И че купищата голове в арменския футбол не са просто добро стечение на обстоятелствата.

След късметлийския успех над Пирин, за „червените“ следва другият най-важен тест през сезона, след дербито с Левски – гостуването на Лудогорец. В последните два кръга разградчани стъпиха два пъти накриво – срещу Арда (1:1) и срещу Локо Сф (0:1). Сега им предстои гостуване на ХИК Хелзинки, а след това и ответен мач срещу финландците в България.

Тоест моментът за ЦСКА изглежда идеален да нанесе своя удар. А и Саша Илич най-после да покаже какво може и че неслучайно е попаднал начело на „червените“. Легендата на Партизан трябва да покаже, че е истински треньор и привличането му не е било грешка.

Христо Георгиев/ „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ