Васил Драголов ще бъда честен: В Берое се забелязва много негативно явление

7 Dni Sport03.10.2022
Берое - Спартак Варна, Калоян Кръстев

Бившият футболист на Берое и Левски Васил Драголов говори пред колегите от „Тема Спорт“ преди днешния двубой между двата отбора. Нападателят става шампион със заралии през сезон 1985/1986 година, а след това вкарва 19 попадения в 35 мача във всички турнири за сините две години по-късно. Драголов не успява да спечели трофей със столичани, след което поема към Гърция, където носи екипите на Лариса и Йоникос, а по-късно играе и за португалския Торензе. През 1993 година се връща в родния футбол и облича екипа на Черно море за един сезон, а през следващата кампания се завръща в Берое, където завършва професионалната си кариера. След това е и спортен директор на старозагорци.

Очакванията преди сблъсъка

Ако обичах прогнозите, за предстоящия мач бих дал знак 1X. Берое притежава много добър отбор с качествени футболисти. Заралии имат и добър треньор в лицето на Николай Киров. Беройци ще бъдат мотивирани да дадат максимума от себе си. Допълнителен плюс ще бъде домакинският фактор и очакваната висока посещаемост на стадиона. Публиката ще им даде тласък към вероятната победа. Берое с каквито и футболисти да играе, винаги остава сред водещите тимове в родния елит. Моментното състояние го отвежда в битката за местата между шесто и десето в първенството. За мен там ще се намират в крайното класиране на Първа лига.

За битката на треньорите

В треньорското противопоставяне между Николай Киров и Станимир Стоилов очаквам любопитен мъжки сблъсък. Левски при Мъри е в голям подем. Сините ще се опитат да наложат агресивен нападателен футбол. Друг е въпросът дали имат футболистите, с които да го изпълнят. От другата страна Николай Киров е достатъчно знаещ и можещ, за да акцентира върху слабите страни на противника си и да вземе това, което му е достатъчно от този двубой и да спре Левски. Голямата слабост на Берое е защитата. Това е неубедителното звено в тима. Срещу себе си заралии ще имат силно мотивиран отбор след победата в дербито над ЦСКА с 2:0. Вярно е, че от този успех мина много време, но това е допълнителен коз за столичани в предстоящия двубой. На сините това ще бъде допълнителен стимул да надградят и да увеличат точковия си актив и да запазят позиции в битката за челото.

За многото чужденци в Берое и Левски

Според мен в Берое и Левски се забелязва едно много негативно явление. Залага се на твърде много чужденци, като не всички от тях убеждават, че притежават класа. В повечето случаи те трябва да правят разликата в тимовете ни. България вече е в последните урни за жребиите на световните и европейските квалификации. Това означава, че моделът на клубния ни футбол е сбъркан и трябва да се промени. За следващите три-четири години отборите ни не трябва да си поставят високи цели на всяка цена. Необходимо е да се залага на повече местни млади момчета, които не просто да присъстват в тимовете, а да се налагат и получават шанс за изява. Противното означава да се хвърлят пари на вятъра. Някой би казал, че не бива да се пускат в игра български футболисти заради това, че са българи. Аз обаче съм убеден, че у нас има достатъчно млади таланти. Ако те биват правилно селектирани, ще изведат родния футбол от блатото, в което се намира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ