Ботев ще се опита да вдигне Мертенс за двубоя на „Герена“

7 Dni Sport03.10.2022
Ботев Пловдив - Металист Харков, Дилан Мертенс

Лекарският щаб на Ботев (Пловдив) ще направи всичко възможно, за да вдигне на крака халфа Дилан Мертенс за гостуването на Левски, пише “Тема Спорт”. Двубоят на стадион “Георги Аспарухов” е в събота (8 септември) от 20:00 часа.

Нидерландецът, който е един от основните футболисти на “канарчетата” в средата на терена, получи травма в навечерието на двубоя със Славия, която го извади от сблъсъка с белите.

Той обаче има добри шансове да се възстанови за визитата на “Герена”. Ако това не се случи, в титулярния състав ще се завърна младия нигериец Точукву Нади. Той ще замени сред 11-те Джеймс Ето’о, който бе изгонен още през първото полувреме при победата с 1:0 над Славия.

Очаква се срещу “сините” да започне от първата минута и Емануел Току. Ганаецът бе реабилитиран, след като в няколко мача остана на резервната скамейка заради появилото се напрежение от проваления му трансфер в чужбина.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ