Белгийски таран акостира на „Лаута“ по покана на Сашо Томаш

7 Dni Sport03.10.2022
Локомотив София - Локомотив Пловдив, Александър Томаш

19-годишен нападател от Белгия може да се присъедини към Локомотив Пловдив на проби тази седмица. Неговото идване все още не е потвърдено, но се знае, че той е бил предложен на треньорския щаб още през лятото. Тогава е било преценено, че отборът има приоритет за подсилване в други зони, но младежът се е оказал свободен агент след затварянето на трансферния прозорец и Александър Томаш е решил да даде шанс и да го тества в няколко тренировки и учебни игри.

По време на паузата за мачовете на националните отбори на „Лаута“ бяха проверени двама футболисти. Още преди двубоя с Черно море в заниманията се включи халфът Христос Донис, който във визитката си има престои в Панатинайкос, Лугано, ПАС Янина, Ираклис, ВВВ-Венло и Асколи. Въпреки че имаше двубои за националните обори на Гърция до 18, 19 и 21 години. След това новите варненски шефове доведоха при Томаш и бразилец, който преди това се е пробвал в Черно море без успех. Треньорът обаче отказа да вземе и него в състава си, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

„Само аз решавам кой и как може да помогне на тима ни. В момента няма нов футболист при нас“, лаконичен бе в коментара си по темата Александър Томаш.

Евентуалното идване на младия нападател от Белгия е продиктувано от желанието на треньорския щаб да засили конкуренцията в предни позиции. Там алтернативите намаляха чувствително и след контузията на Евандро при успеха с 3:0 над Черно море миналия кръг. Сега обаче се разчита все по-сериозно в състава да се включи другият бразилец Джовани, макар че в клуба са уверени, че той и сънародниците му, които дойдоха това лято в Пловдив ще покажат истинския си потенциал след нова година.цЗа нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ