Локо Пд на Томаш и ФК ЦСКА 1948 на Пенев ще мерят сили на „Лаута“

7 Dni Sport03.10.2022
Септември София - Локомотив Пловдив, Отбор

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 излизат един срещу друг в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на “Лаута” днес започва в 15:00 часа, а главен съдия на срещата ще бъде Васимир Ел-Хатиб.

Домакините от Пловдив се намират в добра форма и са в серия от 3 поредни победи. Последната такава бе срещу Черно море, когато “смърфовете” смачкаха “моряците” с 3:0. Иначе “Черно-белите” все още нямат загубена точка у дома. Във всичките си 5 домакинства от началото на сезона момчетата на Александър Томаш имат 5 победи и със сигурност днес ще искат да продължат с тази си серия.

По време на паузата за националните отбори Локомотив изигра една контрола, в която победи Арда с 1:0. В голмайстор тогава се превърна Бабакар Дион, който се намира в доста добра форма. Нападателят вкара победното попадение в дербито срещу Ботев (Пловдив), а след това бе точен и срещу Черно море.

ФК ЦСКА 1948 също победи в последния кръг. “Червените” се наложиха трудно над Септември (София) у дома и също продължиха добрата си форма на собствен терен. Като гости обаче момчетата на Любо Пенев имат две поредни загуби в последните си два мача извън дома – срещу ЦСКА и след това срещу Ботев (Пловдив). По време на почивката ФК ЦСКА 1948 изигра също само една контрола – срещу Ботев (Враца), завършила 1:1.

Определено човекът във форма за “червените” е Ивайло Чочев. Опитният халф има 10 гола в 10 мача в efbet Лига и засега е голмайстор на първенството. Той вкара и победното попадение срещу Септември в предишния кръг.

Последният мач между Локо (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 през изминалия сезон се игра именно на “Лаута” и завърши при резултат 4:1 за “червените”. В генералното класиране преди днешния сблъсък двата тима се намират на втрото и третото място, като който и да победи днес, има шанс поне временно да излезе първи в класирането.

Локомотив Пловдив – ФК ЦСКА 1948

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив (4-2-3-1): Хоркаш; Матеус, Паскалев, Павлов, А. Василев; Зебли, Витанов; Дион, Д. Илиев, Карагарен; Боруков
Старши треньор: Александър Томаш

ФК ЦСКА 1948 (4-1-4-1): Наумов; Джонатан, Даскалов, Елитон, Лясков; Чочев; Р. Кирилов, Умарбаев, Охене, Топузов; Сердюк
Старши треньор: Любослав Пенев

Съдия: Васимир Ел-Хатиб
Стадион: „Локомотив“, Пловдив
Начало: 15:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ